Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, 8 Mart 2025 akşamı saat 23.00 civarında Ninova Park Alışveriş Merkezi (AVM) içindeki Starbucks’ta korkunç bir olay yaşandı. Dışarıdan açılan ateş sonucu kafede oturan 22 yaşındaki Merve Nur Yararlık boynundan vurularak hayatını kaybetti, bir diğer kişi S.K. ise yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, olay Selahattin Eyyubi Mahallesi Urfa Bulvarı üzerinde bulunan Ninova Park AVM’de meydana geldi. Kimliği henüz tespit edilemeyen bir şüpheli, alışveriş merkezinin dışından kafeye doğru tabancayla ateş açtı. Açılan ateş sırasında kafede bulunan Merve Nur Yararlık’ın boynuna isabet eden kurşun, genç kadının hayatını kaybetmesine neden oldu. Aynı olayda yaralanan S.K. adlı kişi ise olay yerine hızla sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı S.K.’nın tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrolde Merve Nur Yararlık’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Genç kadının cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis, güvenlik kameralarına da yansıyan saldırı anına ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.
Olay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşmesi nedeniyle büyük bir üzüntü ve tepkiye yol açtı. Diyarbakır’da yaşanan bu trajedi, sosyal medyada da yankı bulurken, yetkililerden saldırganın bir an önce yakalanması yönünde çağrılar yapılıyor. Soruşturma kapsamında şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve olayın nedenine dair detayların ortaya çıkarılması bekleniyor.