Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir restoranda havaya ateş açılmasıyla başlayan tartışma, iki grup arasında silahlı çatışmaya dönüştü. Kurşunların havada uçuştuğu olayda 28 yaşındaki Ahmed Çiçek ve 29 yaşındaki Şeyhmus Bayram yaşamını yitirirken, 3’ü ağır 6 kişi yaralandı. Olayla ilgili 1’i suça sürüklenen çocuk (SSÇ) olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı. “Havaya Ateş Açma” Uyarısı Katliama Dönüştü…
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir restoranda havaya ateş açılmasıyla başlayan tartışma, iki grup arasında silahlı çatışmaya dönüştü. Kurşunların havada uçuştuğu olayda 28 yaşındaki Ahmed Çiçek ve 29 yaşındaki Şeyhmus Bayram yaşamını yitirirken, 3’ü ağır 6 kişi yaralandı. Olayla ilgili 1’i suça sürüklenen çocuk (SSÇ) olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı.
“Havaya Ateş Açma” Uyarısı Katliama Dönüştü
Olay, Sur ilçesi Yeşil Vadi Evleri mevkiinde, Eski Mardin Yolu üzerindeki bir restoranda gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, mekanda alkol alan şahıslardan birinin belindeki silahı çıkararak havaya rastgele ateş açması üzerine yan masadaki grup duruma tepki göstererek uyarıda bulundu.
Masalar arasında başlayan sözlü tartışma saniyeler içinde alevlenerek silahlı kavgaya dönüştü. İki grubun birbirine kurşun yağdırdığı çatışmada ortalık savaş alanına döndü.
2 Kişi Yaşamını Yitirdi, Cenazeler Toprağa Verildi
Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurşunların isabet ettiği Ahmed Çiçek (28) ve Şeyhmus Bayram (29) kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralanan 3’ü ağır toplam 6 kişi ise ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilen Çiçek ve Bayram’ın cenazeleri, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.
Polisten Hızlı Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, 1 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda boş ve dolu kovan ele geçirdi. Kanlı çatışmanın ardından kaçmaya çalışan şüphelilere yönelik yürütülen geniş çaplı operasyonda M.Ö. (65), R.Ö. (35), H.Ç. (40), Ö.B. (37) ile suça sürüklenen çocuk K.Ç. (14) yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki sorguları devam eden zanlıların yanı sıra, olaya karıştığı belirlenen firari diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan operasyonlar çok yönlü olarak sürüyor.
Yorum Yap