Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde önemli bir görev değişimi gerçekleşti. 2020 yılından bu yana İl Müdürü olarak görev yapan Nüammer Uslu, görevini Cenk Öztekin’e devretti. Devir teslim töreni, 17 Mart 2025 Pazartesi günü Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasında düzenlendi.
Törene, kurum çalışanlarının yanı sıra eski İl Müdürü Nüammer Uslu ve yeni İl Müdürü Cenk Öztekin katıldı. Nüammer Uslu, yaklaşık beş yıldır sürdürdüğü görevini tamamlayarak yerini, daha önce İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Sportif Değerlendirmeler Şube Müdürü olarak görev yapan Cenk Öztekin’e bıraktı. Tören sırasında Uslu’ya, Diyarbakır’a sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edilirken, Öztekin resmi olarak görevine başladı.
Görev Değişiminin Arka Planı
Nüammer Uslu’nun görevden alınmasının, özellikle Diyarbakır Stadyumu’nda yaşanan saha zemin sorunlarıyla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Amedspor’un maçlarını oynadığı stadyumdaki çim problemleri, uzun süredir taraftarlar ve kulüp yönetimi tarafından eleştiriliyordu. Saha koşullarının düzeltilmemesi nedeniyle Amedspor’un bazı maçlarını başka kentlerde oynamak zorunda kalması ve üç futbolcunun bu zeminde sakatlanması, Uslu’ya yönelik tepkileri artırmıştı. Kulüp yönetimi ve taraftarlar, daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde protestolar düzenleyerek Uslu’nun istifasını talep etmişti. Bu gelişmelerin ardından Uslu’nun görevden alınarak Ankara’ya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atandığı öğrenildi.
Yeni Müdürden Beklentiler
Cenk Öztekin’in atanmasıyla birlikte, Diyarbakır’da spor camiasında yeni bir dönem başlıyor. Öztekin’in, stadyumdaki çim sorununu çözme ve kentte sporun gelişimini destekleyecek projeler hayata geçirme konusunda adımlar atması bekleniyor. Göreve başlamasının ilk gününde konuşan Öztekin’in, Diyarbakır’daki gençlik hizmetlerini ve spor altyapısını daha ileriye taşıma hedefinde olduğu ifade ediliyor.
Haber: Cihat TOPRAK