Son Dakika
--:--:--

Bismil’de zabıta ekiplerinden tam kapanma denetimi

Bismil Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde tam kapanma kapsamı dışında kalan market, bakkal, fırın, pastane, kasap, manav ve gıda imalatı yapan işletmelerde hijyen, maske, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Denetim ve bilgilendirme çalışması sırasında usulsüz fiyat artışlarını engellemek için ürünlerin fiyat kontrollerini yapan ekipler, gıda ürünlerinin hijyen denetimlerini de titizlikle gerçekleştiriyor….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bismil’de zabıta ekiplerinden tam kapanma denetimi

Bismil Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde tam kapanma kapsamı dışında kalan market, bakkal, fırın, pastane, kasap, manav ve gıda imalatı yapan işletmelerde hijyen, maske, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Denetim ve bilgilendirme çalışması sırasında usulsüz fiyat artışlarını engellemek için ürünlerin fiyat kontrollerini yapan ekipler, gıda ürünlerinin hijyen denetimlerini de titizlikle gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca tam kapanma sürecinin kontrollü bir şekilde yönetilmesi ve virüsün yayılmasını önlemek amacı ile detaylı teftişlerin yanı sıra ilgili işyerlerine yönelik bilgilendirmede de bulunuyor.

29 Nisanda başlayıp 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek olan tam kapanma sürecinde Bismil Belediyesi ekiplerinin, 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarına devam ettiğini belirten Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, özellikle içinde bulunulan süreç ve Ramazan Bayramının da yaklaşması itibari ile zabıta ekiplerinin yoğun bir denetim mesaisi gerçekleştirdiğini söyledi. Kaymakam Türkmen, vatandaşların sağlığını esas alan denetimlerin ilçe genelinde artarak devam edeceğini ve Bismil Belediyesinin tüm birimleri ile çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.


İlçe halkının sağlığı için gerekli tüm tedbirlerin aldığını ifade den Zabıta Müdürü Rıfat Akan da “Zabıta müdürlüğü olarak 17 günlük tam kapanma döneminde ilçe halkımızın sağlığı için gerekli her türlü tedbirleri alıyoruz. Bu kapsamda genelge dışına çıkan iş yerleri denetleyerek gereken yasal işlemleri başlatıyoruz” dedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Musa Anter Katledilişinin 34. Yılında Vurulduğu Sokakta Anıldı
Musa Anter Katledilişinin 34. Yılında Vurulduğu Sokakta Anıldı
Bolu’da Geri Dönüşüm Deposunda Korkutan Yangın: 2 Yaralı
Bolu’da Geri Dönüşüm Deposunda Korkutan Yangın: 2 Yaralı
Dicle Üniversitesi’nde 17 Milyonluk Havuz Vurgunu İddiası ve Kalp Hastanesinde Şantiye Çilesi
Dicle Üniversitesi’nde 17 Milyonluk Havuz Vurgunu İddiası ve Kalp Hastanesinde Şantiye Çilesi
DİYARBAKIR KAYAPINAR’DA 71 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİN ‘USULSÜZ İHALE’ İDDİASI: SÜREÇ YARGIYA TAŞINDI
DİYARBAKIR KAYAPINAR’DA 71 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİN ‘USULSÜZ İHALE’ İDDİASI: SÜREÇ YARGIYA TAŞINDI
Diyarbakır Kayapınar’da Arazi Krizi: 45 Yıllık Emeğe Ret, İhaleye Onay!
Diyarbakır Kayapınar’da Arazi Krizi: 45 Yıllık Emeğe Ret, İhaleye Onay!
Diyarbakır Bağlar’da Şafak Baskını: Zehir Tacirine Ağır Darbe, Cephanelik Çıktı!
Diyarbakır Bağlar’da Şafak Baskını: Zehir Tacirine Ağır Darbe, Cephanelik Çıktı!
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.