Ajans News Haber

BAĞLAR BELEDİYESİ GÜL PARKI, DEĞİŞİK AKTİVİTE ALANLARIYLA HUZURUN ADRESİ OLDU
221 Okundu
22 Mayıs 2022 - 12:57

Diyarbakır Bağlar ilçe Belediyesi tarafından yürüyüş parkuru, spor alanları ve spor sahalarıyla takviye edilen Gül Parkı, bir çok aktivitesiyle her yaştan insanın huzur bulduğu alan haline geldi. Baharın gelmesiyle beraber 29 gül çeşidinin enfes kokularıyla donattığı parkta sabahın ilk ışıklarında kadınlar yaşam için spor yapıyor, gün içinde de gençler ve çocuklar basketbol,minyatür sahada futbol ve voleybol oynayarak eğlenceli zamanlar geçiriyor.


Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür eden vatandaşlar,”Diyarbakır’ın her tarafı bu güzel projelerle donatılmalı. Gül ve çiçek ambiansı kente çok yakışıyor” diyor.
Enfes Gül Kokuları Spor Aktiviteleriyle Birleşiyor
Diyarbakır’da bahar önceki yıllara oranla geç de olsa geldi,vatandaşlar huzuru Bağlar Belediyesi’nce hayata geçirilen çok amaçlı Gül Parkı’nda buldu.


Bağcılar Mahallesi’nde bulunan parkta sabahın ilk ışıklarından itibaren başlayan insan sirkülasyonu ,gece saatlerine kadar devam ediyor. Yaşlılar, hastalar, aileler ve çocuklar gün boyu burayı tercih ederek enfes gül ve çiçek kokuları eşliğinde nefes alarak huzur buluyor, spor aktiviteleriyle yaşam boyu spor imkanlarından yararlanıyor.


“Her Gün Gül Bahçesi İçerisinden Geçiyoruz”
Parkın çevresinde yaşayan aileler diğer vatandaşlara göre daha şanslı. Çocuğu ve annesiyle beraber gezintiye çıkan genç anne Meryem Çelik ,”Evimizin burada olması bizim için büyük şans. Her gün gül bahçesinden geçiyoruz. Gerçekten insana huzur veriyor. Çok mutlu oluyoruz. Hem manzarası, hem huzur veren kokular. Çiçek ve gül çeşitlerinin isimlerini bilmiyoruz. Biz hepsine gül diyoryz. Bu güzel hizmet için belediyemize ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Keşke bu bahçeler kentin her tarafında hayata geçirilse. Diyarbakır için çok güzel olur.” ifadelerini kullandı.


“İnsanı Büyüleyen Muhteşem Bir Manzarası Var”
Kızıyla beraber video çekerek sosyal medyada bu güzel manzarayı paylaşan Mehmet Demir,”Burayı ilk defa gördüm, hayran kaldım. Büyüleyici bir manzarası var. Etkilenmemek mümkün değil. Belediyenin hizmeti çok güzel. Diyarbakır’ın her yerinde böyle güzel gül bahçeleri yapılsa, insanımız bundan yararlansa ne güzel olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin gelip bu güzellikleri görmesini tavsiye ediyorum. İşte Diyarbakır budur.” dedi.


Her sabah okula gitmek için buradan geçtiğini belirten Mehmet, Ali ve Baran isimlerindeki üç genç arkadaş,”Çiçekler çıkmış, güller açmış. Ne kadar güzel bir manzara. İnsan bu kokuya bayılıyor vallahi. Okula böyle bir yerden gidip gelmek için bizim için çok güzel bir duygu. Herkes gelip burayı görsün.” ifadelerine yer verdi.


Parkın Korunması İçin Ekip Görevlendirildi
Bazı vatandaşlar ise belediyenin bu hizmetinin korunmasın için uyarılarda bulunuyor. “İnsanımız maalesef gül kokusundan feyz alıp huzur bulmak yerine koparmayı tercih ediyor” diyen Ayşe Yaşar,bu tutumun çiçeklere ve parka zarar verdiğine dikkat çekerek tüm vatandaşları bilinçli davranmaya davet etti.
Bağlar Belediyesi, parktaki güllerin korunması ve parkın temiz tutulması için bir dizi önlem aldı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla parkta görevlendirilen personel, bir yandan mevsim koşullarına göre gül ve çiçek çeşitlerinin bakım ve yenilemesini yaparken, yürüyüş parkuru ve spor alanları da temiz tutuluyor. Görevliler, zarar vermeye çalışan vatandaşları uyararak bölgede ilk ve tek olan parkı korumaya çalışıyor.

Gençler Ve Çocuklar İçin Mini Spor Tesisi
Belediye tarafından hayata geçirilen yürüyüş yolunda daha çok ev kadınları ve çeşitli rahatsızlığı bulunan her yaştan insan sabah saatlerinde oksijenden yararlanarak yaşam için spor yapıyor. Parkın bitişiğinde hayata geçirilen mini spor tesisinde ise gençler ve çocuklar basketboldan voleybola kadar değişik branşlarda spor yaparak zaman geçiriyor.
Güzel imkanlara sahip olduklarını belirten çevredeki okulların öğrencileri de,”Bize bu olanakları sağlayan belediyemize ve belediye başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az gelir” ifadeleriyle memnuniyetlerini aktardı.

Haber: Cihat TOPRAK

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.