Ajans News Haber

Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Sürgün Depremi
936 Okundu
24 Ekim 2021 - 13:56

Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Sürgün Depremi

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Vekili Rifai Yıldırım ve Şehitlik Çocuk Destek Merkezi Müdür Vekili Veysi yerlikaya, haklarında yürütülen soruşturma sonucunda suçlu bulunarak mevcut görevlerinden de alındılar.

Geçtiğimiz aylarda hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma izni verilen ve görevden alınan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili RıfaiYıldırım, haklarında yürütülen soruşturma neticesinde öğretmen olarak Lice’ye sürüldü.

Yıldırım ve diğer iki yönetici, kamu görevlisi oldukları halde engellilere hizmet veren özel bakım merkezleri üzerinden kazanç sağladıkları, bu merkezlere göz yumdukları için görevden alındığı öğrenildi.

Diyarbakır eski Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Rıfai Yıldırım, geçtiğimiz aylarda müdürlük görevinden alınmış, il müdür yardımcısı kadrosuna atanmıştı. Şimdi ise esas yöneticilik kadrosu üzerinden alınan Yıldırım il müdür yardımcısı iken Diyarbakır Lice Sosyal Hizmet Merkezine öğretmen olarak atandı.

Soruşturma kapsamında Abdullah Tetik, Diyarbakır Dicle Çocuk Destek Merkezinde kuruluş müdürüyken Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bilgisayar işletmeni oldu. Atama, soruşturma kapsamında müfettişlerce önerilen cezalar doğrultusunda yapıldı. Yine aynı yerde sosyal çalışmacı Alaaddin Baranın da Yozgat iline iller arası yer değişiklikleri yapıldı.

“SÜRGÜNLER VERİLEN CEZALAR NETİCESİNDE OLDU”

Atama, soruşturma kapsamında müfettişlerce önerilen cezalar doğrultusunda yapıldı.

“DEVLETİ ZARARA KOYDULAR”

2017 yılında görevde bulunan Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde, engellilere yönelik bazı özel bakım merkezlerinin ortaklarının aynı kişiler oldukları, adı geçenlerin KHK ile kamu görevinden çıkartılan Alaaddin BARAN ve Kadir DAL oldukları tespit edildi.

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANARAK SORUŞTURMAYI TAMAMLAMAMIŞLARDI

Yine, Dicle Çocuk Destek Merkezi Müdürü Abdullah TETİK’in, Özel Bakım Merkezinin gayri resmi ortağı olduğu, denetim komisyonu başkanı ve üyelerinin bu durumu bilmelerine rağmen işlem yapmadıkları ve il müdürünü bilgilendirmedikleri, denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmediği, yaptırımların sağlıklı yapılmadığı, bu konulara ilişkin olarak Özel Bakım Merkezleri Denetleme Komisyonu Başkanı Faysal Yaşa ve üyelerin, kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek ve gerçeğe aykırı rapor ve belge düzenlendiği iddialarına ilişkin olarak araştırma-soruşturma yapmak üzere, il müdür yardımcısı iken, muhakkik olarak görevlendirilen Rifai Yıldırım ve Kuruluş Müdür Vekili Veysi Yerlikaya’nın yapılan uyarılara rağmen araştırma/soruşturma görevini zamanında bitirmeyerek soruşturmayı zaman aşımına uğratmak sureti ile hakkında soruşturma yürüttükleri personellerin disiplin cezası ile tecziye edilme ihtimalinin ortadan kaldırdıkları, ifadesine başvurdukları personele baskı/yönlendirme yaparak, vermiş oldukları ifadesini değiştirmesini istedikleri iddiasıyla görevi kötüye kullanmaktan haklarında soruşturma açılmıştı

“3 YIL BOYUNCA KADEME DURDURMA CEZASI ALDILAR”

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Rifai YILDIRIM ile Sur Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Veysi YERLİKAYA hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettişlerince düzenlenen inceleme/soruşturma raporu sonucunda tarafsızlık ve devlete bağlılık ilkelerine aykırı hareket etmek, görevi kötüye kullanmak, baskı ve tehdit suçlarını işlemek Devlet Memurları Kanunu ilgili disiplin hükümleri kapsamında tecziye edildikleri, Rifai Yıldırım’ın İl Müdürlüğü görevinin sona erdirilmesinin ardından, il müdür yardımcılığı kadrosunun da iptal edildiği ve 3 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulduğu, Veysi Yerlikaya’nın da yöneticilik görevinin iptal edildiği, 3 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulduğu öğrenildi.

İdari soruşturmanın sonuçlandığı, ancak adli soruşturmanın devam ettiği; Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin görevi sebebiyle işledikleri ve 4483 sayılı Kanun gereği de soruşturma izni talebine Diyarbakır Valiliği tarafından soruşturma izni verildiği öğrenildi.

“HAPİS CEZASI ALABİLİRLER”

Bu kapsamda Yıldırım ve diğer yöneticilerin hapis cezası ile yargılanmalarının ihtimal dâhilinde olduğu öğrenildi.

“KENDİSİNDEN ÖNCEKİ MÜDÜRÜN İL DIŞINA GİTMESİNİ SAĞLADI İDDİASI”

İdari ve adli soruşturmanın iki yıldır sürdüğü; görevi kötüye kullanmak, baskı ve yönlendirme gibi ağır suçlar içerdiği halde adı geçenlerin ceza almalarına, kendilerine yakın siyasetçiler tarafından engel olunmaya çalışıldığı, soruşturmayı başlatan kendisinden önceki İl Müdürü Halit Açar’ın tezviratlarla başka ile atanmasını sağladıkları iddia ediliyor.

“YILDIRIM VAHİM İDDİALARLA SUÇLANIYOR”

Geçtiğimiz aylarda görevi kötüye kullanmaktan dolayı Diyarbakır Valiliği tarafından hakkında soruşturma izni verilen Rıfai Yıldırım ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

İşte iddiaların devamı; “Rıfai Yıldırım’ın il müdürü olarak görev yaptığı süreçte kurumun etkin hizmet yapmaktan uzaklaştığı, kendisine yakın olmayan personele mobbing yaptığı, akrabalarının iş yerleri olan market ve kasap dükkanlarından alımlar yaptığı, Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen yüzde 51 yerli makam aracı zorunluluğu ilkesi olmasına rağmen Wolksvagen PASSAT marka makam aracını kullandığı, eski çocuk yuvası ve rehabilitasyon merkezi binalarından çok sayıda demirbaş malzemenin çalınmasına sebep oldukları gibi ciddi olumsuzlukların yaşandığı iddia ediliyor.”

HAKLARINDA ÇIKAN HABERLERİ YALANLAMIŞLARDI

Yıldırım ve beraberindekiler, Diyarbakır Valiliğin soruşturma izni verdiğine dair haklarında yer alan haberleri yalanlayan açıklamada bulunmuşlardı.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.