Adana’da mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 35 yaşındaki iş insanı Mahmut Tarhan, son dönemde büyük bir tehditle karşı karşıya. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişiler tarafından telefonla 15 milyon lira haraç talep edilen Tarhan, bu talebi reddettiği için iş yerleri tam 13 kez kurşunlandı. Yaşanan son olayda ise Tarhan, bacağından vurularak yaralandı. Olaylar, hem iş insanını hem de çalışanlarını derinden etkilerken, fabriakalardaki üretim durma noktasına geldi.
Mahmut Tarhan, yaşadığı korku dolu anları ve olayın iş hayatına etkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Fabrikalarım durdu, çalışanlarımın can güvenliği yok. Bu tehditler yüzünden ne iş yapabiliyoruz ne de huzurumuz kaldı.” Tarhan’ın iki fabrikası, mobilya ve inşaat sektöründe Adana’nın önde gelen işletmeleri arasında yer alıyor. Ancak art arda gelen saldırılar, hem ekonomik hem de psikolojik açıdan büyük bir yıkıma yol açmış durumda.
Olayların başlangıcı, Tarhan’ın telefonla aldığı haraç talebiyle oldu. 15 milyon lira gibi yüklü bir miktarı ödemeyi kabul etmeyen iş insanı, kısa süre içinde iş yerlerinin hedef haline geldiğini belirtti. Kurşunlama olaylarının 13 kez tekrarlanması, tehdidin ciddiyetini gözler önüne sererken, son saldırıda Tarhan’ın bacağından vurulması olayın vahametini artırdı. Yaralı iş insanı hastanede tedavi altına alınırken, polis ekipleri saldırganların kimliğini tespit etmek ve olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Adana’daki bu olay, son dönemde kentte artan haraç ve silahlı saldırı vakalarını bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmezken, Tarhan’ın çalışanları ve ailesi de büyük bir endişe içinde. İş insanının verdiği bilgiye göre, fabrikalarda çalışan onlarca kişinin can güvenliği tehlikede olduğu için üretim tamamen durdurulmuş durumda.
Mahmut Tarhan, saldırganların bulunması ve adaletin yerini bulması için yetkililere çağrıda bulundu: “Bu sadece benim meselem değil, Adana’da iş yapan herkesin güvenliği için bir an önce çözüm bulunmalı.” Kentte faaliyet gösteren diğer iş insanları da benzer tehditlerle karşılaşmaktan korktuklarını ifade ederek, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.
Polis, olayla ilgili güvenlik kameralarını incelemeye alırken, Tarhan’ın ifadesi doğrultusunda soruşturma derinleştiriliyor.