Ajans News Haber

ÖNCE VATAN
172 Okundu
24 Haziran 2022 - 11:21

Çekya’da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası’nda milli takım adına ter döken Bağlar Belediyespor’un milli sporcusu Sena Kızılaslan, bu yüzden aynı tarihlerde yapılan Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavına giremedi.


Sınava çok iyi hazırlanmasına rağmen milli takımı tercih ettiğini belirten Kızılaslan,”Geleceğimi etkileyecek olan iki olay arasında tarihler çakıştığı için tercih yapmak zorunda kaldım. Ay-yıldızlı arma ve ülke sevgisi ağır bastı. Ama eğitim hayallerimden de vazgeçmeyeceğim.” dedi.

Bağlar Belediyespor’un milli sporcusu Sena Kızılaslan Avrupa Karate Şampiyonası nedeniyle milli takım kafilesiyle Çekya’da olduğu için aynı tarihlere denk gelen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giremeyerek üniversite hayallerini ertelemek zorunda kaldı.
Sınava çok iyi hazırlandığını ve diş hekimliği bölümünü okumayı hedeflediğini belirten Kızılaslan, hayatını etkileyecek iki olay arasında tercih yapmak zorunda kaldığını ifade ederek milli arma ve ülke sevgisinin baskın çıktığını söyledi.

“EĞİTİMİN TELAFİSİ VAR AMA MİLLİ GÖREVİN TELAFİSİ YOKTU “

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun desteğine işaret eden Kızılaslan,”Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem sporu hem eğitimi bir arada götürmeye ve iki alanda da başarılı olmaya gayret ediyorum. Burada bir tercih yapmam gerekiyordu. Sınava iyi hazırlanmıştım ama ben bu aşamada spordaki ideallerimi ve ülke sevgimi tercih ettim. Bundan da asla pişman değilim. Eğitim için önümde bunu telafi edebileceğim yıllar var. Üniversite hayallerim canlı duruyor. İnşallah gelecek yıl onu da gerçekleştireceğim.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Cihat TOPRAK

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.