Son Dakika
--:--:--

Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Hamo Ağa” olarak tanınan kanaat önderi Mehmet Arslan’ın oğlu iş adamı Tahsin Arslan’ın yaptırdığı “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu” açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı. Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti. Açılışını yapacakları Kur’an kursunu, 56…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Hamo Ağa” olarak tanınan kanaat önderi Mehmet Arslan’ın oğlu iş adamı Tahsin Arslan’ın yaptırdığı “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu” açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti. Açılışını yapacakları Kur’an kursunu, 56 çocuğu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Ağa olarak tanınan Mehmet Arslan’ın oğlu iş insanı Tahsin Arslan’ın yaptırdığına değinen Soylu, “Allah sizden razı olsun. Bu Kur’an kursu Cenab-ı Allah’ın emriyle, nasiptir, ‘Hamo Ağa’ ve ailesine nasip oldu. Onların hizmetiyle inşallah yeni hafızlar gelecek. Hazır buraya gelmişken hocalarımızın sohbetinden ve Kur’an-ı Kerim’den biraz daha istifade edelim. Allah hayırlı, uğurlu etsin, hayrınızı kabul etsin” dedi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da 80 yatak kapasiteli Kur’an kursunun şu anda 57 öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, Arslan ailesinin her alanda güzel hizmetlere imza attığını, kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Kur’an kursunun 4 katlı olduğunu, 2 bin metrekare kapalı, 500 metrekare açık alana sahip olduğunu aktaran Vali Su, “İnşallah çocuklarımız burada Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekler, güzel hizmetlere imza atacaklar. Bu vesileyle emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu Kur’an kursumuzun ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İş adamı Tahsin Arslan ise, programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali İhsan Su ve tüm katılımcılara kendisi tarafından yaptırılan “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu” açılış programına katıldıkları için teşekkür etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Fidan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ Çıkışı: Fesih Kararı Yetmez, Silahların Bırakıldığını Sahada Göreceğiz
Fidan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ Çıkışı: Fesih Kararı Yetmez, Silahların Bırakıldığını Sahada Göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 Eylül’ün 46. Yılında Net Mesaj: “Bir Daha Asla İzin Vermeyeceğiz!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 Eylül’ün 46. Yılında Net Mesaj: “Bir Daha Asla İzin Vermeyeceğiz!”
Hakan Fidan Diyarbakır’da: “Artık Geri Dönüş Yok”
Hakan Fidan Diyarbakır’da: “Artık Geri Dönüş Yok”
Feti Yıldız Şile Kampı’nda Açıkladı: Çerçeve Yasada MGK Şartı ve 6 Aylık Başvuru Süresi
Feti Yıldız Şile Kampı’nda Açıkladı: Çerçeve Yasada MGK Şartı ve 6 Aylık Başvuru Süresi
Bahçeli’den 30 Ağustos Mesajı: Bu vatan üzerinde son söz Türk milletinindir
Bahçeli’den 30 Ağustos Mesajı: Bu vatan üzerinde son söz Türk milletinindir
Ali Babacan’dan Van’da Kritik Çıkış: “Yüzde 5 İhtimal Bile Olsa Barışın Arkasındayız”
Ali Babacan’dan Van’da Kritik Çıkış: “Yüzde 5 İhtimal Bile Olsa Barışın Arkasındayız”
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.