Ajans News Haber

İmamoğlu: Erdoğan kazanırsa görevden alınabilirim
133 Okundu
06 Temmuz 2022 - 12:36

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerde kazanması sonrası kendisini görevden alabileceğine yönelik düşüncesine, AK Parti, MHP ve CHP’den yorumlar geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, konuyla ilgili olarak, “Erdoğan önümüzdeki seçimi kazanamayacağı için, başkanımız görevine gönül rahatlığıyla devam edebilecektir. İBB Başkanı yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha iyi yerdine getirecek” açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hem İmamoğlu hem de Öztrak’ın açıklamasına tepki gösterdi.

 “Kendi içinde çelişkili açıklamalar olarak görüyorum. Birbirini yalanlayan yaklaşım. Birbirlerine cevap veriyorlar kendi içlerindeki Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışmasının Sayın Cumhurbaşkanımızı işin içine katarak, kendisini mağdur bir pozisyonda bulundurabileceği öne sürüldüğü görülüyor. İmamoğlu sizin herhangi bir Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışınız söz konusu ise kendi içinizde halledin” dedi.

MHP’den de Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yıldız, yerel yöneticilerin seçilme ve görevden el çektirilme süreçlerine işaret eden Anayasa maddesine işaret etti. Yıldız, “İBB Başkanı İmamoğlu bu ucuz numaraları bırak.. Anayasanın 127. Maddesi açık, Merkezi idarenin yerel yönetimler üzerindeki denetim yetkisini kullanıp kullanmayacağı yasa koyucunun takdirine dahi bırakılmamıştır” dedi.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.