Ajans News Haber

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Turizm geliri uğruna ahlaksızlığın yaygınlaşmasına izin verilmemeli
196 Okundu
27 Mart 2022 - 14:03

Bu yıl Diyarbakır’da birincisi düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır’ın dünyaya tanıtılması noktasında yapılan çalışmaları önemsediklerini belirtti.

16 ülke ve 30 şehirden Gastronomi ve Turizm alanlarında iş yapan birçok kişinin katıldığı fuarı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberlerindeki heyet, fuarda kurulan stantları ziyaret ederek sektör temsilcilerinin sıkıntılarını dinledi.

24 Martta açılışı yapılan ve bugün son bulacak olan Birinci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda sektör temsilcilerinin bir araya gelen Dinç, kurulan stantları tek tek gezerek sektör temsilcileriyle piyasaya dair fikir alışverişinde bulundu.

“Diyarbakır geçmişten günümüze çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmıştır”

Gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında basına açıklamalarda bulunan Dinç, “Diyarbakır’ın dünyaya tanıtılması noktasında yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Diyarbakır’ın yüzyıllardır derin bir kültürü vardır. Bu kültürün nesilden nesile aktarımı ve küresel anlamda da tanıtılması gerekir. Geçmişten günümüze çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’ın gastronomi ve turizm alanında tanınmasıyla birlikte kente farklı şehirlerden ve ülkelerden turistler gelecektir. Bu durumda halkımız ekonomik olarak kalkınacaktır.” dedi.

“Toplumun ahlakının korunması için gerekli tedbirler alınmalı”

Turizmin ekonomiye katkı sağlayan bir sektör olmasının yanında aynı zamanda tüm insanların arasında ki dostluğun gelişmesine, insanların tanışmasına ve insanlık mirasının paylaşmasına vesile olmasını sağladığına dikkati çeken Dinç, şu ifadeleri kullandı:

“Bu amaçla; kongre ve fuar turizmi yaygınlaştırılmalı, bu sahada faaliyet gösteren şirketler ve seyahat acenteleri ile işbirliğine gidilerek kendilerine gereken destek verilmeli. Turizm geliri uğruna ahlaksızlığın yaygınlaşmasına izin verilmemeli. Toplumun ahlakının korunması için gerekli tedbirler alınmalı. Daha çok inanç turizmine yatırım yapılmalıdır.”

Dünyanın ve Türkiye’nin birçok farklı kentinden Diyarbakır’daki Gastronomi Fuarı’na katıldığını ve böylece Diyarbakır’ın tanıtılmasının önemine vurgu yapan Dinç, “Son yıllarda burada yapılan farklı fuarları da ziyaret edip esnaflarla tek tek görüştük. Elhamdülillah dışarıdan buraya gelip fuara katılan esnafın Diyarbakır’ımızdan memnun kaldığını gördük. Bu da bizi memnun etti. Temennimiz Diyarbakır’ın tanıtılması noktasında bu tür çalışmaların devam etmesidir.” ifadelerini kullandı.

Haber: Cihat Toprak

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.