Son Dakika
--:--:--

Fidan’dan ‘Avrupa’ya vize serbestliği’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın toplantısında açıklama yaptı. Açıklamalarından öne çıkanlar; “Türkiye ve AB ilişkilerini uzun uzadıya gözden geçirdik. Tekrar şunu söylemek istiyorum 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı beyanda AB hedeflerine bağlı olduğumuzu söylemişti. Bize de AB ile ilgili çalışmalardan asla vazgeçilmemesi gerektiği konusunda…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Fidan’dan ‘Avrupa’ya vize serbestliği’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

Açıklamalarından öne çıkanlar;

“Türkiye ve AB ilişkilerini uzun uzadıya gözden geçirdik. Tekrar şunu söylemek istiyorum 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı beyanda AB hedeflerine bağlı olduğumuzu söylemişti. Bize de AB ile ilgili çalışmalardan asla vazgeçilmemesi gerektiği konusunda talimatlar vermişti. Biz de bakanlık olarak hazırlıklarımızı yapıp kabinemize sunmuştuk. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin aday ülke statüsünü müzakere ettik. Biz her zaman için Türkiye AB ilişkisinin üzerine bir tuğla koyarak devam ettireceğiz ülke olarak.

AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi ile Türkiye’nin aday ülke statüsünü ve genişleme ile ilgili konuları görüştük. Prensipte mutabığız. Bunu planlayarak somut bir şekilde gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerek. Bu konuda prensipte anlaştık.

Vize serbestliği

Vize meselesinde iki aşamalı çalışıyoruz. Birincisi, AB-Türkiye arasında vize serbestliğine gidilmesi. Bu konuda eksik kalan hususların tamamlanması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız vize serbestisinde AB ile müzakereyi tam anlamıyla başlatmak.

Son zamanlarda AB’de vize konularında ciddi sıkışma olmaya başlamıştı. Avrupalı meslektaşlarımızla bunu epeydir müzakere ediyoruz. Başta iş insanları ve öğrencilerimiz olmak üzere vize kolaylığının sağlanması için hem AB ülkeleriyle birebir konuşuyoruz hem de AB kurumlarıyla bu konuyu görüşüyoruz.

Onlar (AB) tercih kullanmıyor diye kendi merkez ülke olma stratejimizden ve tarihsel yolculuğumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 Eylül’ün 46. Yılında Net Mesaj: “Bir Daha Asla İzin Vermeyeceğiz!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 Eylül’ün 46. Yılında Net Mesaj: “Bir Daha Asla İzin Vermeyeceğiz!”
Hakan Fidan Diyarbakır’da: “Artık Geri Dönüş Yok”
Hakan Fidan Diyarbakır’da: “Artık Geri Dönüş Yok”
Feti Yıldız Şile Kampı’nda Açıkladı: Çerçeve Yasada MGK Şartı ve 6 Aylık Başvuru Süresi
Feti Yıldız Şile Kampı’nda Açıkladı: Çerçeve Yasada MGK Şartı ve 6 Aylık Başvuru Süresi
Bahçeli’den 30 Ağustos Mesajı: Bu vatan üzerinde son söz Türk milletinindir
Bahçeli’den 30 Ağustos Mesajı: Bu vatan üzerinde son söz Türk milletinindir
Ali Babacan’dan Van’da Kritik Çıkış: “Yüzde 5 İhtimal Bile Olsa Barışın Arkasındayız”
Ali Babacan’dan Van’da Kritik Çıkış: “Yüzde 5 İhtimal Bile Olsa Barışın Arkasındayız”
İMRALI’DAN 25 AĞUSTOS MEKTUBU: Öcalan’dan Erdoğan ve Bahçeli Vurgulu ‘Silah Bırakma’ ve ‘Komplo’ Çıkışı!
İMRALI’DAN 25 AĞUSTOS MEKTUBU: Öcalan’dan Erdoğan ve Bahçeli Vurgulu ‘Silah Bırakma’ ve ‘Komplo’ Çıkışı!
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.