Ajans News Haber

Erdoğan’dan flaş Kanal İstanbul açıklaması!
397 Okundu
07 Nisan 2021 - 14:27

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin TBMM’deki grup toplantısında Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Buradan bir de milletime müjde vermek istiyorum. Ülkemizin en büyük en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul’a ilgili hazırlıklarımızıbüyük ölçüde tamamladık. Projenin ÇED raporu 56 kurum ve kuruluşun, 200’den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamladı.

Kanalın iki yakasında kurulacak toplam 500 bin nüfuslu şehir, aynı zamanda İstanbul’un depreme hazırlık sürecini de hızlandıracaktır. Bu proje ayıra İstanbul’a kazandırdığımız yeni havalimanı, metro, köprü, otoyol hatları gibi ulaşım ağlarıyla da bütünlük arz edecektir.

Dünya ticaretinin yüzde 90’ının deniz yoluyla gerçekleştirilmesi, boğazlarımızın en önemli deniz ticaret yollarından biri niteliğini taşıması, Kanal İstanbul projesinin önemini artıyor. Laradeniz’de hem biz hem de kıyısı olan diğer ülkeler, sürekli yeni ve büyük limanlar yapıyor. Bu durum boğazlardaki gemi trafiğinin artacağına işaret ediyor.

Hale bak tehdit ediyor,  ‘Kim ki Kanal İstanbul projesine giren bütün müteahhitlerin elinden alırız, kendilerini de kenara koyarız’… Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir çürümüşlük? İstanbul Boğazı’ndan 40 bin gemi geçiyor.

İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İstanbul bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul’u başlıyoruz, yapacağız ve milletimizin emrine amade edeceğiz. Buyrun şimdi size Kanal İstanbul.”

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.