Ajans News Haber

Dinç: Vatandaşın sorunu ne Başkanlık ne de Parlamenter sistemdir, vatandaşın gündemi ekonomik sıkıntılardır
476 Okundu
25 Mart 2022 - 20:13

Dinç: Vatandaşın sorunu ne Başkanlık ne de Parlamenter sistemdir, vatandaşın gündemi ekonomik sıkıntılardır

Temasları kapsamında Diyarbakır Yenigün ve Öz Diyarbakır Gazetesini ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, birçok konu başlığını değerlendirirken ekonomi sorununa ilişkin “Vatandaşın sorunu ne Başkanlık ne de Parlamenter sistemidir, vatandaşın gündemi ekonomik sıkıntılardır.” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, kentteki ziyaretlerini yoğunlaştırırken yerel gazetelerinden Diyarbakır Yenigün müdür Mesut Fidançiçek ve Öz Diyarbakır Gazetesi kurucusu Fahrettin Kanat’ı ziyaret etti.

Dinç, ziyaret ettiği Diyarbakır Yenigün Gazetesi ve Öz Diyarbakır Gazetelerinde birçok konu başlığını masaya yatırdı.

Başta GAP projesi olmak üzere; ulaşım sorunu, kentteki işsizlik sorunu ve halkın yaşadığı ekonomik sorunlara değinen Dinç, geçtiğimiz Aralık ayında Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

“Haklar pazarlık konusu yapılamaz”

Kürt meselesine dair de dikkat çekici açıklamalarda bulunan Dinç, hükümetin Kürt halkının haklarının pazarlık konusu yapmadan vermesi gerektiğinin altını çizdi.

“Anadil eğitimi anasütü gibi helaldir”

Kimi sağlık kuruluşlarında ve uçaklarda yabancı dillerde anonslar yapılırken 20-25 milyon gibi bir nüfusa sahip Kürtçe’nin yer almamasını eleştirdi. Anadilde eğitime ilişkin de, “Anadilde eğitim anasütü gibi helaldir” diye kaydetti.

Seçim stratejisi ve ittifaklar konusunda da görüşlerini sunan Dinç, ittifak olsun veya olmasın mutlak surette seçime gireceklerini söyledi.

Ekonomi başlığına geniş bir yer ayıran Dinç, Başkanlık ve Parlamenter sistem için yapılan tartışmalara ilişkin, “Vatandaşın sorunu ne Başkanlık ne de Parlamenter sistemidir, vatandaşın gündemi ekonomik sıkıntılardır.” diyerek yaşanan polemikleri doğru bulmadığını vurguladı.

Haber: Cihat Toprak

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.