Ajans News Haber

DEM Parti: Kapatma şantajı, tehdit siyaseti artık sona gelmiştir
43 Okundu
24 Nisan 2024 - 14:38

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları partilerinin belediye eşbaşkanları ile bir araya geldi.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Bakırhan partilerinin kapatılması çağrıları ile yeni anayasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Biz kez daha yeniliyoruz; kapatma şantajı, tehdit siyaseti artık sona gelmiştir. Son kullanma tarihi dolmuştur” diyen Bakırhan, “Yatıp kalkıp Kürt düşmanlığı yapanları 1921 Anayasası’nın demokratik özünü anlamaya çağırıyoruz” dedi.

Bakırhan, “Ermeni halkından yüz binlerce insan katledildi. Gün vesilesiyle katledilen Ermenileri de hüzünle, saygıyla anıyoruz. Yine aynı dönemlerde katledilen başta Süryaniler ve diğer gayri Müslimleri saygıyla andığımızı belirtmek istiyoruz. Bu topraklar çok acı gördü, çok bedel ödedi. DEM Parti’nin yapmaya çalıştığı bir daha bu topraklarda benzer acıların, katliamların yaşanmaması içindir. Geçmişteki bu acı ve katliamlarla yüzleşilmesidir.”ifadelerini kullandı.

Bakırhan, seçimin sonuçlarının doğru okunması gerektiğini belirtti:

“Kayyımcı zihniyet kaybetti, kötü yönetilen belediye anlayışı kaybetti. Halklarımız kazandı. Kayyımlar sandığa gömüldü. Türkiye halklarının mücadelesi ve DEM Parti’nin 31 Mart başarısıyla birlikte AKP-MHP iktidarına 22 yıldır ilk kez büyük bir yenilgi tattırıldı. İktidar ve muhalefeti, 31 Mart’ta ortaya çıkan iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz. ‘Kürt meselesini çözmeyenler çözülür’ demiştik 31 Mart seçim sonuçları bizi bir kez daha doğruladı.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.