İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan’la görüşen DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan yaptıkları açıklamada Cumhur İttifakı üyesi MHP ve muhalefet partileriyle görüşmeye bugün itibariye başlayacaklarını bildirdi.
Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan bugün ilk olarak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile saat 13.30’da Meclis’te görüşecek ardından saat 15.00’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yine Meclis’te bir araya gelecekler.
Heyete, yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı, tecrübeli Kürt siyasetçi Ahmet Türk de dahil oldu.
Yapılan açıklamada;
“28 Aralık’ta İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan ile görüşen Meclis Başkanvekilimiz Sırrı Süreya Önder ve Milletvekilimiz Pervin Buldan, daha önce açıkladıkları üzere, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşme turuna başlıyor. Heyet, İmralı ziyareti sonrasında ilk olarak Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün de dahil olacağı heyet, bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecektir.
Buldan, Önder ve Türk’ten oluşan heyet, Meclis’teki siyasi parti ziyaretlerini tamamladıktan sonra STK’lar, sendikalar, emek ve meslek örgütleri dahil olmak üzere çeşitli toplumsal çevreleri de ziyaret edecektir.
İmralı’daki görüşmeler konusunda bilgilendirmenin yapılacağı, görüş ve önerilerin alınacağı ziyaretler tamamladıktan sonra ise heyet kamuoyuna geniş bir açıklama/bilgilendirme yapacaktır.”