Ajans News Haber

BEYOĞLU, CUMHURBAŞKANI TATAR’IN DAVETLİSİ OLARAK KKTC’NİN “BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI ” KUTLAMALARINA KATILDI
141 Okundu
21 Temmuz 2022 - 12:21

Diyarbakır Bağlar ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetlisi olarak eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48.yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen “Barış Ve Özgürlük Bayramı ” kutlamalarına katıldı.
Diyarbakır’ın kalbi Bağlar ile KKTC arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının pekişmeye devam ettiğini ifade eden Başkan Beyoğlu,”Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar’ın adını verdiğimiz ve 35 bin metrekarelik alanda inşasına devam ettiğimiz çok amaçlı park projemizin açılışını inşallah önümüzdeki günlerde görkemli bir törenle gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

DİYARBAKIR’DAN ONUR KONUĞU OLARAK KATILDILAR

Kıbrıs’lı Türklere yönelik katliamlara son vermek ve bozulan barış ortamını yeniden tesis etmek üzere Türkiye tarafından
20 Temmuz 1974 tarihinde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48.yıldönümü nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen “Barış Ve Özgürlük Bayramı” resepsiyonuna Diyarbakır’dan onur konukları olarak Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve eşi Dürdane Beyoğlu katıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından sıcak bir ilgi ile karşılanan Beyoğlu, Kıbrıs Türk halkı için tarihi öneme sahip olan barış harekatının yıldönümünde kardeş ülkede bulunmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
Türkiye’nin tarih boyunca Kıbrıslı Türklerin haklı davasında hep yanlarında olduğunu belirten Başkan Beyoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde son dönemlerde bunun çok daha kararlı bir şekilde ortaya konulduğuna dikkat çekti.

“DİYARBAKIR HALKI KIBRIS TÜRK HALKININ YANINDA OLDU “

Diyarbakır ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında tarihten gelen özel bir bağ olduğunu anlatan Beyoğlu,”1974 harekatına gönüllü olarak katılmak isteyen bir çok hemşehrimizin askere alınmak için başvurular yaptığını biliyoruz. Yine bir çok Kıbrıs gazimiz ve şehidimiz var. Hepsini saygı ve hürmetle yad ediyoruz. Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar’ın bu anlamlı etkinliğe bizi davet etmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Göstermiş oldukları yakın ilgi ve dostluktan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’miz en zor dönemlerde her türlü baskı ve engellemelere rağmen Kıbrıs Türk halkımızın yanında olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Kaderimiz birdir. İki devlet, tek milletiz. Mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyası olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde bu ilişkiler inşallah güçlenerek devam edecektir.” dedi.

ERSİN TATAR PARKI PROJESİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Başkan Beyoğlu, Bağlar’da inşa ettikleri Ersin Tatar parkı projesinin de çok amaçlı yapısıyla Bağlar’a ciddi katkı sağlayarak aynı zamanda Bağlar ve KKTC arasındaki dostluk bağlarını da çok daha güçlü hale getireceğini sözlerine ekledi.

Haber: Cihat TOPRAK

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.