Son Dakika !
--:--:--

Bahçeli’den Süreç İçin Tarih: Yıl Sonuna Kadar Tamamlanmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nin silah bırakmasının ardından devam eden barış sürecine ilişkin çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediğini ifade etti. Bahçeli, silahların gömülmesinin ileride tekrar kullanılabileceği endişesini taşıdığını belirtirken, silahların yakılmasının “bir daha ele alınmayacağı” yönünde daha güçlü bir irade beyanı olacağını vurguladı. MHP lideri, bu önemli açıklamaları Gülseven…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bahçeli’den Süreç İçin Tarih: Yıl Sonuna Kadar Tamamlanmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nin silah bırakmasının ardından devam eden barış sürecine ilişkin çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediğini ifade etti. Bahçeli, silahların gömülmesinin ileride tekrar kullanılabileceği endişesini taşıdığını belirtirken, silahların yakılmasının “bir daha ele alınmayacağı” yönünde daha güçlü bir irade beyanı olacağını vurguladı.

MHP lideri, bu önemli açıklamaları Gülseven Medya Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ve Tv100 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Gürel’i parti genel merkezinde kabul ettiği görüşmede yaptı.

Görüşmede, “Terörsüz Türkiye” hedefiyle yürütülen sürecin önemine dikkat çeken Bahçeli, PKK’nin silahları imha etme kararını olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi. Barış ikliminin kalıcı hale gelmesi için MHP olarak samimi bir çaba içinde olduklarını belirten Bahçeli, toplumun tüm kesimlerinin bu sürece destek vermesinin öneminin altını çizdi.

Bahçeli, “Silahı gömmek, bir gün tekrar çıkarılabileceği manasına gelebilir. Ancak silahları yakmak, ‘bir daha elimizi silaha sürmeyeceğiz’ demektir. Bu, daha anlamlı ve kararlı bir duruştur” ifadelerini kullandı.

Sürecin başarıya ulaşması için Meclis’te kurulan komisyonun çalışmalarının da hayati önem taşıdığını ve tüm siyasi partilerin bu komisyona destek vermesi gerektiğini dile getiren MHP lideri, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşların süreci sahiplenmesinin, “Terörsüz Türkiye” hedefinin en önemli teminatlarından biri olacağını vurguladı.

Bahçeli’nin yıl sonuna kadar tamamlama beklentisini dile getirmesi, barış sürecinin geleceğine dair siyasi beklentileri de ortaya koyması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
CHP Diyarbakır’da Bayrak Değişimi: Yeni İl Başkanı Mehmet Berk Oldu
CHP Diyarbakır’da Bayrak Değişimi: Yeni İl Başkanı Mehmet Berk Oldu
Bakan Gürlek: “Diyarbakır’ın Önceliklerini Yerinde Değerlendirdik”
Bakan Gürlek: “Diyarbakır’ın Önceliklerini Yerinde Değerlendirdik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Hamas Heyeti ile Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Hamas Heyeti ile Bir Araya Geldi
Öcalan: “Cumhuriyetle Bir Sorunumuz Yok, Mesele Demokratikleşmedir”
Öcalan: “Cumhuriyetle Bir Sorunumuz Yok, Mesele Demokratikleşmedir”
Bahçeli: “Gerekirse Yedi Düveli Yine Denize Dökeriz!”
Bahçeli: “Gerekirse Yedi Düveli Yine Denize Dökeriz!”
Diyarbakır’da Yeni Dönem: Kürt Milli Platformu Sahaya İndi
Diyarbakır’da Yeni Dönem: Kürt Milli Platformu Sahaya İndi
Ajans News