Son Dakika
--:--:--

Van’da Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Eve Baskın ve Gözaltı

Van’da bu sabah saatlerinde polis tarafından birçok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. “Örgüt propagandası” ve “2911 Sayılı Kanuna muhalefet” iddialarıyla yapılan operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. VAN – Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde kent genelinde çok sayıda adrese operasyon gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre, baskınların gerekçesi olarak “örgüt propagandası yapmak” ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Van’da Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Eve Baskın ve Gözaltı

Van’da bu sabah saatlerinde polis tarafından birçok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. “Örgüt propagandası” ve “2911 Sayılı Kanuna muhalefet” iddialarıyla yapılan operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

VAN – Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde kent genelinde çok sayıda adrese operasyon gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre, baskınların gerekçesi olarak “örgüt propagandası yapmak” ve “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamaları gösterildi.

Gözaltı Sayısı Netleşmedi

Yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan yurttaşlar, sağlık kontrollerinin ardından işlemleri yapılmak üzere Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonun kapsamı ve gözaltına alınanların tam sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, avukatların emniyetteki işlemleri takip ettiği öğrenildi.

Arka Plan: Halep Protestoları ve Gerilim

Gözaltıların, son günlerde Van’da ve bölge genelinde yaşanan sokak gösterileriyle bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor. Edinilen bilgilere göre, Suriye’nin Halep kentinde bulunan ve ağırlıklı olarak Kürt nüfusun yaşadığı Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerine yönelik Suriye Arap Ordusu ve bağlı grupların gerçekleştirdiği belirtilen saldırılar, Van’da protesto edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Van’ın işlek caddelerinde ve ara sokaklarında toplanan gruplar, Halep’teki gelişmelere tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklamaları düzenlemek istemiş, bu eylemlere kolluk kuvvetleri müdahalede bulunmuştu.

Soruşturma Sürüyor

Emniyet kaynaklarından operasyonun detaylarına ilişkin henüz resmi bir bilgilendirme yapılmazken, gözaltına alınan kişilerin söz konusu protesto gösterilerine katıldıkları ve eylemler sırasında attıkları sloganlar ile taşıdıkları dövizler nedeniyle soruşturmaya dahil edildikleri iddia ediliyor. Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin gün içinde başlaması bekleniyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Manisa Turgutlu’da Lise Önünde Silahlı Saldırı: 8 Yaralı
Manisa Turgutlu’da Lise Önünde Silahlı Saldırı: 8 Yaralı
Diyarbakır’da Borç Husumeti Kanlı Bitti: Silahlı Çatışmada 3 Ölü, 2 Yaralı
Diyarbakır’da Borç Husumeti Kanlı Bitti: Silahlı Çatışmada 3 Ölü, 2 Yaralı
Baba Arif Güran Diyarbakır’dan Ankara’ya ‘Adalet Yürüyüşü’ Başlattı!
Baba Arif Güran Diyarbakır’dan Ankara’ya ‘Adalet Yürüyüşü’ Başlattı!
Adalet Bakanı Akın Gürlek Duyurdu: Faili Meçhul İki Cinayet Dosyası Aydınlatıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek Duyurdu: Faili Meçhul İki Cinayet Dosyası Aydınlatıldı
Süleymancılar Soruşturması: Alihan Kuriş Soruşturmasında 29 Gözaltı, 23 Şirkete Kayyum
Süleymancılar Soruşturması: Alihan Kuriş Soruşturmasında 29 Gözaltı, 23 Şirkete Kayyum
Dicle Üniversitesi’nde ‘Havuz’ İhalesi Tartışması: Şeffaflık Adına Cevap Bekleyen Kritik Sorular
Dicle Üniversitesi’nde ‘Havuz’ İhalesi Tartışması: Şeffaflık Adına Cevap Bekleyen Kritik Sorular
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.