Son Dakika
--:--:--
GÜNDEM

Uçuşlarda Yeni Dönem: Powerbank Kullanımına Sıkı Denetim Geldi!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), hava yolu ulaşımında güvenliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla taşınabilir bataryalar (powerbank) hakkında kritik bir düzenlemeye gitti. Artık uçuş sırasında powerbank kullanımı ve taşınmasıyla ilgili…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Uçuşlarda Yeni Dönem: Powerbank Kullanımına Sıkı Denetim Geldi!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), hava yolu ulaşımında güvenliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla taşınabilir bataryalar (powerbank) hakkında kritik bir düzenlemeye gitti. Artık uçuş sırasında powerbank kullanımı ve taşınmasıyla ilgili kurallar çok daha sıkı.

İşte seyahat planlarınızı etkileyecek yeni düzenlemenin detayları:

Uçuş Esnasında Şarj Etmek Yasaklandı

Yeni kuralların en dikkat çekici maddesi, uçuş süresince powerbank ünitelerinin şarj edilmesinin yasaklanması oldu. Lityum pillerin aşırı ısınma ve yangın çıkarma riskine karşı alınan bu önlemle, olası tehlikelerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ayrıca SHGM, uçuş sırasında telefon veya tablet gibi cihazları powerbank kullanarak şarj etmenin de önerilmediğini vurguladı.

Kişi Başına “2 Adet” Sınırı

Yanınızda kaç tane taşınabilir batarya bulundurabileceğiniz de artık net bir kurala bağlandı. Güvenlik protokolleri kapsamında getirilen sınır şu şekilde:

  • Maksimum Kapasite: Her yolcu beraberinde en fazla 2 adet powerbank taşıyabilecek.
  • Taşıma Şekli: Bu cihazların el bagajında (kabin içinde) taşınması zorunluluğu devam ediyor (kargo bölümüne verilmesi riskli kabul ediliyor).

Kararın Arkasında Uluslararası Standartlar Var

Bu düzenleme sadece yerel bir karar değil, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yayımlanan 2025-2026 teknik talimatlarına dayanıyor. Dünya genelinde güncellenen lityum pil güvenliği yönetmelikleri, Türkiye’deki uçuşlarda da eş zamanlı olarak hayata geçirilmiş oldu.

Özetle Yeni Kurallar:

KuralDurum
Powerbank Şarj Etmek❌ Kesinlikle Yasak
Cihaz Şarj Etmek⚠️ Önerilmiyor
Maksimum Sayı🔋 2 Adet
Dayanak📜 ICAO 2025-2026 Talimatları

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Manisa’da Anne ve Kardeş Cinayeti
Manisa’da Anne ve Kardeş Cinayeti
Afyonkarahisar’da 8 kişiyi öldüren saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı
Afyonkarahisar’da 8 kişiyi öldüren saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı
Esnafı Tehdit Eden Çeteye Darbe: İstanbul Merkezli 3 İlde Eş Zamanlı Baskın
Esnafı Tehdit Eden Çeteye Darbe: İstanbul Merkezli 3 İlde Eş Zamanlı Baskın
34 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 63 Tutuklama
34 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 63 Tutuklama
Afyonkarahisar’da 8 Kişinin Öldüğü Katliamın Ayrıntıları Belli Oldu
Afyonkarahisar’da 8 Kişinin Öldüğü Katliamın Ayrıntıları Belli Oldu
Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya Fon Soruşturmasında Tutuklandı
Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya Fon Soruşturmasında Tutuklandı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.