Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçuşlarda yolcuların yaşadığı önemli bir soruna çözüm getirecek yeni bir düzenleme açıkladı. Bu düzenlemeye göre, artık uçaklarda yolcu başına 200 mililitreye kadar içme suyu ücretsiz olarak sunulacak. Bu karar, özellikle uçuş sırasında su satışı yapmayan veya su fiyatlarını yüksek tutan havayolu şirketleri için bir dönüm noktası niteliğinde.
Daha önce birçok havayolu şirketi, özellikle kısa mesafeli uçuşlarda, yolculara ücretsiz su ikram etmiyor, hatta bazıları su satışlarını bile döviz cinsinden yaparak fiyatları yükseltiyordu. Bu durum, özellikle uzun süren uçuşlarda veya yolculuk esnasında su ihtiyacı duyan kişiler için ek bir maliyet ve rahatsızlık yaratıyordu.
Bakan Uraloğlu’nun duyurduğu bu yeni karar, yolcuların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını güvence altına alarak uçuş deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. 200 mililitrelik ücretsiz su hakkı, havayolu şirketlerinin bu konudaki uygulamalarını standart hale getirecek ve yolcuların haklarını koruyacak.
Bu düzenlemenin tam olarak ne zaman yürürlüğe gireceği ve hangi uçuşları kapsayacağı henüz netleşmese de, kararın havayolu sektöründe önemli bir değişiklik yaratması bekleniyor.