Ajans News Haber

Ukrayna ordusunda Amerikalı askerler!
196 Okundu
25 Mart 2022 - 13:03

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş 30 gündür devam ediyor.Ukrayna içlerinden gelen görüntülerde Amerikalı askerlerin Ukrayna saflarında savaştığı tespit edildi. Ukrayna lideri Zelenski, bütün dünyadan paralı askerleri ülkesine çağırmıştı.

Ukrayna lideri Zelenski, geçtiğimiz günlerde Rus saldırılarına karşı ülkesinde savaşması için yabancı savaşçıları Ukrayna’ya davet etmişti. Ukrayna hükümetinin resmi sitesinde yer alan çağrıda “Ukrayna’nın Avrupa’nın ve dünyanın savunmasına katılmak isteyen herkes gelip Ukraynalılarla birlikte Rus savaş suçlularına karşı yan yana savaşabilir… Ukrayna’nın Toprak Savunması için Uluslararası Lejyon adlı yabancılardan ayrı bir alt bölüm oluşturuluyor. Barış adına yapabileceğiniz daha büyük bir katkı yok.” ifadeleri yer almıştı.

Dünyanın birçok ülkesinden insanlar ise Ukrayna’ya gelerek Ukrayna ordusu saflarında Rusya karşısında savaşıyor. Ukrayna ordusuna katılan yabancılar bu kez Amerika’dandı. Amerikalı askerlerin başkent Kiev yakınlarındaki bir köyü Rus askerlerinden arındırma operasyonuna katılma anları Ukrayna basınına yansıdı. Başkent savunmasında yer alan Amerikalı askerlerin gayet rahat tavırları da görüntülere yansıdı.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.