Ajans News Haber

Kolombiya’da bomba yüklü araçla saldırı
216 Okundu
27 Mart 2021 - 13:33

Kolombiya’da Cauca bölgesinde yer alan Corinto ilçesinde belediye binası yakınındaki bir araca yerleştirilen bomba infilak ettirildi. Patlamada 5’i sivil 11’i belediye çalışanı toplam 16 kişinin yaralandığı bildirildi. Olayın “terör” saldırısı olduğu aktarıldı.

Kolombiya Savunma Bakanı Diego Molano, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cauca’da meydana gelen olaylar nedeniyle Güvenlik Konseyi için Popayan’a (Cauca’nın başkenti) gidiyorum. Suça karşı ateşkes yapmayacağız. Uyuşturucu tacirlerinin halkı terörize etmesi kesinlikle müsaade edilmeyecek” ifadelerini kullandı. Bakan Molano, polise ve askeri kuvvetlere, saldırının failleri bulunana kadar dinlenmemeleri talimatı verdiğini belirtti.

FARC ile ordu arasında çatışmalar

Cauca polis departmanından sorumlu komutan Albay Jesus Enrique Quintero, “Bu eylemlere karşı koymak için ordu ile koordine içinde çalışıyoruz” dedi.
Ayrıca ülkenin bu bölgesinde son saatlerde Ulusal Ordu ile Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri’nin (FARC) üyeleri arasında çok sayıda çatışma olduğu bilgisi paylaşıldı.

İHA

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.