Son Dakika
--:--:--
DÜNYA

İranlı Kürt Gruplardan ABD’ye: “Bize Zırhlı Araç Sağlayın”

Reuters haber ajansının ele geçirdiği ABD istihbarat raporları, İranlı Kürt grupların Tahran rejimine karşı yürüttüğü mücadelede yeni bir safhaya geçmek istediğini ancak kapasite engeline takıldığını ortaya koydu. Habere göre, söz…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İranlı Kürt Gruplardan ABD’ye: “Bize Zırhlı Araç Sağlayın”

Reuters haber ajansının ele geçirdiği ABD istihbarat raporları, İranlı Kürt grupların Tahran rejimine karşı yürüttüğü mücadelede yeni bir safhaya geçmek istediğini ancak kapasite engeline takıldığını ortaya koydu. Habere göre, söz konusu gruplar son günlerde Washington’daki üst düzey yetkililerle temas kurarak kendilerine acil olarak silah ve zırhlı araç sağlanmasını talep etti.

İstihbarat Raporu: “Kapasite Yetersiz”

Görüşmelerin merkezinde yer alan askeri destek talebi, ABD istihbarat birimlerinin hazırladığı güncel değerlendirme raporlarıyla gölgelendi. Raporda, ilgili Kürt gruplarının hem sayısal olarak hem de ateş gücü bakımından İran güvenlik güçlerine karşı uzun süreli ve geniş ölçekli bir mücadele sürdürebilme kabiliyeti konusunda ciddi şüpheler olduğu vurgulandı.

Uzmanlar, bu grupların mevcut lojistik altyapısının, talep edilen ağır silahları ve zırhlı araçları sahada etkin bir şekilde kullanmak veya korumak için yeterli olmadığını belirtiyor.

“Zırhlı Araç ve Lojistik Destek” Talebi

Reuters’ın haberine göre, Washington’da gerçekleştirilen diplomatik temaslarda Kürt temsilciler, İran’ın iç bölgelerinde ve sınır hatlarında daha etkin bir mobilite sağlamak adına zırhlı araçların kritik öneme sahip olduğunu savundu. Ancak ABD yönetimi, bu tür bir sevkiyatın hem bölgesel dengeleri nasıl etkileyeceğini hem de sahadaki grupların bu envanteri muhafaza edip edemeyeceğini tartışıyor.

Bölgesel Dengeler ve Belirsizlik

İranlı Kürt grupların bu hamlesi, Tahran ile Washington arasındaki gerilimin farklı bir boyuta evrilme potansiyelini de beraberinde getiriyor. ABD’li yetkililerin, istihbarat raporlarındaki “yetersizlik” vurgusu nedeniyle askeri yardım konusunda temkinli davrandığı ifade ediliyor. Özellikle lojistik hatların korunması ve silahların yanlış ellere geçme riski, Pentagon ve Beyaz Saray’daki en büyük endişe kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor.

Haberin devamında, Washington yönetiminin bu taleplere henüz resmi bir yanıt vermediği, ancak “kapasite ve sürdürülebilirlik” kriterlerinin yardımların geleceğini belirleyeceği kaydedildi.

Haberlerimizi Google’da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Kolombiya’dan Sınır Hattına Kapsamlı Müdahale: “Esparta Harekâtı” Başladı
Kolombiya’dan Sınır Hattına Kapsamlı Müdahale: “Esparta Harekâtı” Başladı
İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, 69 Kişinin Öldüğü Tren Faciasının Ardından İstifa Etti
İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, 69 Kişinin Öldüğü Tren Faciasının Ardından İstifa Etti
ABD Senatosu’na Seçilen İlk Müslüman: Michigan’da Abdul El-Sayed Zaferini İlan Etti
ABD Senatosu’na Seçilen İlk Müslüman: Michigan’da Abdul El-Sayed Zaferini İlan Etti
ABD Ara Seçimlerinde Tarihi Sonuçlar: Demokratlar Meclis ve Senato’yu Geri Aldı
ABD Ara Seçimlerinde Tarihi Sonuçlar: Demokratlar Meclis ve Senato’yu Geri Aldı
Londra’da “Bombacılar” Çetesi Elebaşına Müebbet
Londra’da “Bombacılar” Çetesi Elebaşına Müebbet
ABD’de İdam Girişiminden Sağ Kurtulan Christa Pike: ‘Acı İçinde Uyandım’
ABD’de İdam Girişiminden Sağ Kurtulan Christa Pike: ‘Acı İçinde Uyandım’
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.