Ajans News Haber

Hamas lideri: Netanyahu Gazze’deki savaşı bitirmek istemiyor
327 Okundu
21 Nisan 2024 - 12:14

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği İstanbul’daki görüşmenin ardından özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye ziyaretinin Türkiye ile Filistin arasındaki tarihi ve seçkin ilişkiler bağlamında gerçekleştiğini kaydeden Haniye, Erdoğan ve Dışişleri Bakanının katılımıyla yaklaşık 2 saat süren önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin parlamento bloku toplantısında yaptığı ve Hamas’ı ‘Ulusal kurtuluş hareketi’ olarak tanımlayan ve Kuvayı Milliye’ye benzeten açıklaması şüphesiz ki, bizim ve Filistin halkı için övünç kaynağıdır” ifadesini kullanan Haniye, “Hamas, topraklarımızı, kutsal değerlerimizi ve halkımızı tarihi işgalden kurtarmak için direnen bir harekettir” dedi.

İran-İsrail gerilimine ilişkin Haniye, “Tüm bunlar iki şeye işaret ediyor. Netanyahu Gazze’deki savaşı bitirmek istemiyor aksine bölgesel bir savaş olması için çerçevesini genişletmek istiyor. Aynı şekilde ABD’lilerin de herhangi bir cephede özellikle İran’a karşı savaşın bir parçası veya İsrail’e hizmet eden askeri kanat olmalarını istiyor” yorumunu yaptı.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.