Ajans News Haber

Iğdır’da İskele Çöktü: Azerbaycanlı İşçi Hayatını Kaybetti
30 Okundu
28 Ekim 2025 - 18:22

Iğdır’ın Topçular Mahallesi’nde bir inşaatta meydana gelen iskele çökmesi sonucu iki işçi yüksekten düştü. Kazada, Azerbaycan uyruklu bir işçi hayatını kaybederken, diğer işçi ağır yaralandı.

Kaza, Topçular Mahallesi’nde yapımı süren bir inşaatta meydana geldi. Henüz kesinleşmeyen nedenlerle inşaat içindeki iskelenin çökmesi sonucu, iki işçi asansör boşluğundan zemine düştü.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Azerbaycan vatandaşı Babak Najafov (41), ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ambulans içerisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan diğer işçi Sananı Fatullayev (41) ise, Iğdır Devlet Hastanesi’nde stabil hale getirildikten sonra, daha ileri düzey tedavi için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yetkililer, kazanın meydana geldiği inşaat alanında inceleme başlattı. İskelelerin neden çöktüğü, iş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığı ve olası ihmaller üzerine soruşturma yürütülüyor.

Bu acı olay, bir kez daha inşaat sektöründeki iş güvenliği zafiyetlerini ve bu zafiyetlerin ölümcül sonuçlarını gözler önüne serdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.