Son Dakika
--:--:--
SİYASET

Bahçeli: “Fon Soruşturmaları Arınma Fırsatıdır, Terörsüz Türkiye Hedefi Bölgeden Bağımsız Düşünülemez”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 20 Ekim 2026 tarihinde partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda iç ve dış politikaya dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli’nin gündeminde, “Terörsüz Türkiye” vizyonunun bölgesel…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bahçeli: “Fon Soruşturmaları Arınma Fırsatıdır, Terörsüz Türkiye Hedefi Bölgeden Bağımsız Düşünülemez”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 20 Ekim 2026 tarihinde partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda iç ve dış politikaya dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli’nin gündeminde, “Terörsüz Türkiye” vizyonunun bölgesel yansımaları, siyasi milliyetçilik tartışmaları ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran fon soruşturmaları ile belediyelere yönelik hukuki süreçler yer aldı.

“Terörsüz Bölge” Vizyonu ve Komşu Ülkelerdeki Entegrasyon

Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefinin komşu ülkelerdeki istikrardan ve güvenlikten ayrı tutulamayacağını vurguladı.Süreci sabote etmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilemeyeceğini belirten Bahçeli, sosyal medya üzerinden yürütülen kışkırtmalara ve manipülasyonlara karşı kamuoyunu uyardı.

Suriye ve Irak’taki güncel gelişmelere dikkat çeken MHP lideri, Suriye’de SDG/YPG unsurlarının askeri varlığının sona erdirilerek Suriye devleti ordusuna ve kurumlarına entegre edilmesini, ülkenin toprak bütünlüğü açısından yeni bir dönemin kapısını aralayan bir adım olarak nitelendirdi.Benzer şekilde, Irak yönetiminin egemenlik alanındaki silahlı yapıları tasfiye ederek merkezi otoritesini yeniden tesis etme adımlarını meşru ve olumlu bir irade beyanı olarak değerlendirdi.Bahçeli ayrıca, İran yönetiminin PJAK ve kollarına yönelik silah bırakma çağrılarının yerine getirilmesinin bölgesel barışa sunacağı tarihi ve vicdani katkıya dikkat çekti.

Fon Soruşturmaları ve Belediyeler: “Arınma ve Aklanma Fırsatı”

Bahçeli’nin konuşmasındaki bir diğer kritik başlık, kamuoyunda “fon skandalı” olarak bilinen yargı süreçleri ile başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olmak üzere çeşitli belediyelere yöneltilen yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıydı.

Finansal sistemin sağlıklı işlemesinin fiyat istikrarı ve büyüme için elzem olduğunu hatırlatan Bahçeli, bu soruşturmalara konu olan eylemleri; Türkiye ekonomisinin istikrarını hedef alan kanunsuzluklar, piyasa bozucu işlemler, manipülasyon, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak suretiyle “organize bir şekilde harama el uzatmak” olarak tanımladı. Milletin tasarruflarına göz dikenlere karşı hukuk zemininde en güçlü yaptırımların uygulanması gerektiğini belirten MHP lideri, yaşanan yargı süreçlerinin bir “arınma, aklanma ve sorunların altında yatan nedenlere eğilme fırsatı” olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Mahkemelerin “siyasi gösteri yerleri” olmadığını, savunma hakkının esas alındığı merciler olduğunu vurgulayarak siyasi polemiklerden uzak durulması çağrısında bulundu.

Türk Milliyetçiliği Üzerinden Siyasi İstismar Eleştirisi

Konuşmasında, Türk milliyetçiliğini şahsi ikballeri doğrultusunda kullandığını iddia ettiği siyasi çevrelere de sert tepki gösteren Bahçeli, “Siyasi ikballeri için kendisine oturacak masa arayanlar, milliyetçiliğin mukaddesatını ise oturdukları masalarda meze yapanlar! Siz, neyin ve nerenin milliyetçisisiniz?” ifadelerini kullandı. Milliyetçiliğin bir duruş ve şahsiyet meselesi olduğunu belirten Bahçeli, bu değerlere yönelik dış kaynaklı “beşinci kol faaliyetlerinin” ve manipülasyonların doğrudan Milliyetçi/Ülkücü Hareket’i hedef aldığını savundu.

Bahçeli, konuşmasını mevcut bazı zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini yineleyerek tamamladı ve partisinin, dar gelirli vatandaşların korunması ile adil gelir dağılımını sağlayacak adımların en sıkı takipçisi olacağını vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Bahçeli: “Fon Soruşturmaları Arınma Fırsatıdır, Terörsüz Türkiye Hedefi Bölgeden Bağımsız Düşünülemez”
Bahçeli: “Fon Soruşturmaları Arınma Fırsatıdır, Terörsüz Türkiye Hedefi Bölgeden Bağımsız Düşünülemez”
Muğla’da Transfer İddiası: Ahmet Aras AK Parti’ye mi Geçiyor?
Muğla’da Transfer İddiası: Ahmet Aras AK Parti’ye mi Geçiyor?
AK Parti İl Başkanı Sümer: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür Mitingi Düzenleyelim
AK Parti İl Başkanı Sümer: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür Mitingi Düzenleyelim
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: “Terörsüz Türkiye’ye Geçiş Engellenemez”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: “Terörsüz Türkiye’ye Geçiş Engellenemez”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras CHP’den İstifa Etti
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras CHP’den İstifa Etti
AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Peş Peşe İstifalar: Dicle ve Bismil İlçe Başkanları Görevi Bıraktı
AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Peş Peşe İstifalar: Dicle ve Bismil İlçe Başkanları Görevi Bıraktı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.