Ajans News Haber

Bahçeli: “30 Ağustos Ruhu Ayaktadır”
39 Okundu
29 Ağustos 2025 - 14:44

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında 30 Ağustos’un önemine vurgu yaparak, Türk milletinin geçmişiyle iç içe yaşayan bir millet olduğunu belirtti ve bu zaferin sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda strateji, sabır ve inancın birleşimi olduğunu ifade etti.

“Ağustos Ayı, Türk Milletinin Zafer ve Zirve Ayıdır”

Bahçeli, tarihsel süreçte Ağustos ayının Türk milleti için bir “zafer ve zirve ayı” olduğunu vurguladı. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandığını ve ardından düşmanların 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülmesinin, tüm dünyaya etki eden muazzam bir olay olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’ni Müjdeledi

Bahçeli, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin arkasında sadece askeri üstünlük değil, aynı zamanda siyasi taktik, akıl, sabır ve tam bağımsızlık sevdasının yattığını belirtti. Bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelediğini ve uzun süren savaşlar dönemini noktaladığını ifade etti. Türk milletinin “muzaffer bir millet” olduğunu ve bu ruhun milli birlik ve dayanışma azmiyle yoğrulduğunu ekledi.

“Terörsüz Türkiye’ye Allah’ın İzniyle Ulaşılacaktır”

Mesajında iç ve dış tehditlere de değinen Bahçeli, 103 yıl önce düşmansız bir Türkiye’nin nasıl başarıldıysa, şimdi de “Terörsüz Türkiye” hedefine ulaşılacağını söyledi. Vatan topraklarında gözü olanların, 103 yıl önceki gibi yine milletin çelikten iradesine çarpacağını ve aynı akıbeti yaşayacağını kaydetti.

“Bu Çatı Çökmeyecektir”

Bahçeli, Dumlupınar’da kazanılan zaferin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturduğunu ve bu temelin sarsılmaz olduğunu vurguladı. “Bu çatı çökmeyecektir, bu çatı çürümeyecektir” diyen Bahçeli, devlet-i ebed müddet (sonsuza dek sürecek devlet) ve millet-i ebed müddet (sonsuza dek sürecek millet) kararının her daim var olacağını dile getirdi.

“30 Ağustos Ruhu Ayaktadır”

Türk milletinin uzun bir savunma pozisyonundan taarruza geçerek tam bağımsızlık konusundaki kararlılığını gösterdiğini belirten Bahçeli, kaybedecek ne bir toprak parçasının ne de bir insanın kalmadığını ifade etti. Mesajının sonunda “30 Ağustos ruhu ayaktadır, maşeri vicdanda mahfuzdur” ifadelerini kullanan Bahçeli, bu ruhtan rahatsız olanların unutmaması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Büyük milletimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, devletimizin ve milletimizin bekası için canlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi hürmet, rahmet ve minnet hislerimle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.