Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, okula başladıktan yalnızca üç gün sonra, 27 Eylül akşamı Van Gölü sahilinde kayboldu. Kendisinden günlerce haber alınamayan genç öğrencinin cansız bedeni, kaybolduğu yere 24 kilometre uzaklıkta bulunan Mollakasım Köyü sahilinde bir yurttaşın ihbarıyla 15 Ekim’de bulundu.
Olayın üzerindeki sis perdesi hâlâ aydınlatılamamışken, medya ve kamuoyunun, Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüne yeterince ilgi göstermemesi dikkat çekiyor. Bu duruma tepki gösteren Kabaiş’in babası, Diyarbakır Adliyesi’nde görülen Narin davası sırasında kamuoyunun çifte standartına dair eleştirilerini dile getirdi.
“Kızım da bir insan, onun için de adalet istiyoruz”
Rojin’in babası, “Narin davasında herkes ayağa kalktı, adalet istendi, bu çok güzel. Ancak kızım Rojin için aynı hassasiyeti görmedim. Kızım da bir insan, onun için de adalet istiyoruz. Neden Rojin’in ölümü görmezden gelindi? Neden bu olay araştırılmıyor?” diyerek sitem etti.
Aile, kızlarının ölümüyle ilgili detayların ortaya çıkarılmasını talep ederken, kamuoyu ilgisinin eksikliği adalet arayışlarını zorlaştırıyor. Kabaiş ailesi, olayın üstünün örtülmemesi için tüm yetkilileri göreve çağırıyor.
Kamuoyu ve Medyaya Çağrı
Rojin Kabaiş’in ölümünün, benzer şekilde şüpheli bulunan diğer ölümler kadar sahiplenilmemesi, kamuoyunda eşitlik ve duyarlılık eksikliğini gözler önüne seriyor. Adaletin herkes için eşit olması gerektiğini savunan sivil toplum kuruluşları ve aktivistler, medya organlarını ve toplumu, bu tür olaylara karşı daha duyarlı olmaya çağırıyor.
Rojin Kabaiş’in ailesi, genç bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin aydınlatılması için mücadele ederken, olayın şeffaf bir şekilde soruşturulması ve adaletin tecelli etmesi için destek bekliyor.
Ajans News Haber