Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak dün Türkiye’ye gelen Filistin lideri Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Abbas’ın TBMM’den yaptığı konuşma Filistin’in sesini dünyaya duyurması bakımından büyük önem taşıyor. Kudüs’ün Filistin için kırmızı çizgi olduğunu ve topraklarından çekilmeyeceklerini söyleyen Abbas, “Topraklarımızı bir karış dahi olsa parçalayan çözüme eyvallah demiyoruz. Bundan dolayı burada sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak dün Türkiye’ye gelen Filistin lideri Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Abbas’ın TBMM’den yaptığı konuşma Filistin’in sesini dünyaya duyurması bakımından büyük önem taşıyor. Kudüs’ün Filistin için kırmızı çizgi olduğunu ve topraklarından çekilmeyeceklerini söyleyen Abbas, “Topraklarımızı bir karış dahi olsa parçalayan çözüme eyvallah demiyoruz. Bundan dolayı burada sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak istiyorum; önümüzde bir çözüm kalmadı… Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze’ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa benim hayatım Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir.” dedi.
Mahmud Abbas konuşmasına devam ederken kısa bir ara vererek, Tahran’da suikast sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için fatiha okudu.
Kürsüye Filistin ve Türkiye bayraklarının yan yana yer aldığı bir atkıyla çıkan Mahmud Abbas, şu ifadeleri kullandı:
“Sizlere, büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla geldim. 1948’den beri felaketi yaşayan halkım, işgalci İsrail’in suçlarına karşı büyük bir mücadele vermekte. Konuşmama, on binlerce şehidimize rahmet dileyerek başlamak istiyorum. İsrail’in saldırıları, cinayetleri ve soykırımı nedeniyle şehit olanları anıyorum. Bunların en sonuncusu da İsmail Haniye’ye işlenen suç olmuştur.”
“Filistin halkına karşı işlenen tarihi adaletsizliğe, katliamlara ve savaş suçlarına karşı Filistin’in yanında yer almaktasınız. Her gün İsrail işgal devletinin Gazze’de bulunan sığınma kamplarına gerçekleştirdiği katliamlara nasıl uluslararası toplum sessiz kalabiliyor? Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin öncü rolünü takdirle karşılıyoruz. Filistin davası Türkiye’de ana mesele haline gelmiştir. Bu, Türk halkının ahlâkının göstergesidir.
Topraklarımızdan ayrılmayacağız. Mısır ve Ürdün’e de İsrail’in tehcir planlarını reddettikleri için teşekkür ediyoruz. Gazze, Filistin Devleti’nin ayrılmaz parçasıdır. Ne pahasına olursa olsun başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’ni inşa edeceğiz.
Katiller ve savaş suçluları, işledikleri suçlardan kurtulamayacaklar. Bunlar zamanaşımı ile düşmez. Hesaba çekilecekler. Uluslararası kuruluşlarla işbirliğine devam edeceğiz. BMGK ile de çalışmaya devam edeceğiz. Filistin Devleti’nin uluslararası toplumda hak ettiği yeri sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Kudüs, sizlerin de kalbinde tarih boyunca özel bir yere sahip.
Filistin toprağının bir zerresini gözden çıkaran bizden de sizden de değildir. Burası bizlere dinin ve tarihin emanetidir. Halkımız, peygamberimizin emanetinden asla vazgeçmeyecek. Barışa giden yol Filistin’den geçer. İnsanlar, yüksek sesle İsrail’in yıkım güçlerini kınamaktadır.
Filistin’deki bütün kardeşlerimle birlikte Gazze’ye gitme kararı aldım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli benim hayatım olsa da benim hayatım Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değil. Ya zafer ya şehadet.
Amacımız BM nezdinde tam üyeliği elde etmek. Bizim siyasi ve hukuki mücadelemiz, halk direnişimizle beraber devam edecektir. ABD’yi, Filistin Devleti’ni tanımak zorunda bırakıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bizler uluslararası toplumu, UAD’nin kararlarını uygulamaya çağırıyoruz. Türkiye’nin bunu yerine getireceğinden eminiz.”
Yorum Yap