Ajans News Haber

KADEM DİYARBAKIR TEMSİLCİLİĞİNDE<br>YENİ DÖNEM!
719 Okundu
24 Mart 2022 - 18:45

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Diyarbakır İl Temsilciliğine Dilruba BURAKÇİ SAYAN seçildi.

Kurulduğu 8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadının onuru ile yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adil bir gelecek inşa etmek amacıyla çalışan Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM, hayatın her alanında kadının temsilini güçlendirmeyi hedeflemektedir.


Kadın hakları ve aileyi ilgilendiren meselelerde, “varoluşta eşitlik, sorumlulukta adalet” ilkesi doğrultusunda adalet merkezli bir söylem üretmek için çalışmalar yürüten KADEM’in yeni Diyarbakır Temsilcisi, Dilruba Burakçi Sayan oldu.
Göreve başlayan Dilruba Burakçi Sayan “Ürettiği söylem ve ortaya koyduğu işlerle Türkiye’nin önde gelen kadın derneklerinden biri olan KADEM’in toplumun dinamiklerinden beslenen yenilikçi bakış açısıyla demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyorum. Merkezde olduğu gibi bizler de yerelde toplumun ihtiyaçları doğrultusunda üreteceğimiz projeler ve eğitimlerle adalet merkezli toplumsal dönüşüme katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde açtığı 52 temsilcilikle gece gündüz çalışan KADEM, akademik çalışmaların yanı sıra sahada da hak savunuculuğu ve sivil aktivizm alanında faaliyet gösteriyor. Ayrıca düzenlediği kampanyalar ve projelerle, kadın konusunda toplumsal farkındalık çalışmaları yürütüyor.


Her sene düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi ve iki yılda bir gerçekleşen Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi ile kadına ilişkin konularda çözüm odaklı politikaların üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Uluslararası arenada da aktif olarak yer alan KADEM, Türkiye adına W20 zirvesinin yürütme kurulunda yer alan üç dernekten biri. Ayrıca her yıl BM Kadın Statüsü Komisyonu’na katılarak yan etkinlikler düzenliyor.

Haber: Cihat Toprak

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.