Ajans News Haber

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hırsızlık!
238 Okundu
01 Mayıs 2022 - 11:39

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde çocuklara dağıttığı oyuncakların, Külliye içerisinde bulunan Millet Camii’nin altındaki depodan, külliye çalışanı 6 kişi tarafından çalındığını tespit etti.

T24’ten Asuman Aranca‘nın haberine göre oyuncak bebek ve kumandalı araba hırsızlığının yaklaşık 5 yıldır devam ettiği anlaşıldı. İncelenen kamera kayıtlarında da iki külliye çalışanın depodan kolileri alarak resmi araçlardan birine yükledikleri ve sonrasında dışarıya çıkarttıkları, ardından da düşük fiyattan piyasaya sattıkları belirlendi. 

Suç duyurusu üzerine Ankara Başsavcılığı, “kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık” suçundan soruşturma başlattı. 

Gözaltındaki şüphelilerden T.Y isimli külliye çalışanı, bir süredir Saray’da çalışan üç şüpheliyle beraber oyuncakları çaldıklarını itiraf etti. Kamera görüntülerine de depodan araca kolilerle oyuncak yüklediği yansıyan T.Y, tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemede, “V.Y, A.A ve S.G ile birlikte bu işi yaptım. (Oyuncakları satın alan) M.B hiçbir şey sormadı. Kolilerde Cumhurbaşkanlığı arması yoktu. M.B benim ne iş yaptığımı sormadı ancak yanına birkaç kez Cumhurbaşkanlığı arması olan iş kıyafetimle gittiğim olmuştu. Oyuncaklarda Cumhurbaşkanlığına ait olduklarını belli edecek herhangi bir ibare de yoktu” dedi.

T.Y, ifadesinin devamında şunları anlattı:

“H.B ve S.S’nin bu işi yaptıklarına hiç şahit olmadım sadece S.G’den onların da yaptıklarını duymuştum ancak ne zaman yaptıklarını bilmiyorum. Bunu duyalı çok uzun zaman oldu. M.B’nin bana oyuncak ücretlerini elden verdiği de oldu, banka hesabıma gönderdiği de oldu. A.A’dan borç para almadım, hesabına gönderdiğim para, satmış olduğumuz oyuncaklardan elde edilen paradır. Ben V.Y ile de depodan oyuncak almıştım. Kendisi son 1 yıldır otobüs kullanıyor ancak son 5-6 aya kadar kendisine oyuncaklardan elde ettiğim paraları gönderiyordum. Bizim oyuncakları aldığımız depo, ana depo değildir. Normalde bu depoda depo görevlisi bulunmuyor. Çünkü burada hafif defolu oyuncaklar vardır. Kapısı da kilitli değildir. Yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum, pişmanım, zararı karşılamak isterim”

T.Y’nin itiraflarında oyuncakları birlikte çaldıklarını söylediği ve evinde de 36 adet oyuncak bulunan S.G ise suçlamaları reddetti. T.Y’nin kendisinden geçen yıl 7-8 koli oyuncak istediğini ancak kendisinin kabul etmediğini öne süren S.G, “Oyuncak deposuna kesinlikle gitmedim. Ben şüphelilerden H.B adına kripto para oynadım. Bu para transferi ona aittir. Ben borsadan para kazanınca T.Y, H.B ve A.A kripto para borsasında kendi adlarına işlem yapmam için para gönderdi. Bu hesap hareketleri bunlara ilişkindir” savunmasında bulundu.

 Bir ayda 920 bin liralık oyuncak çalındığı belirlenirken, yaklaşık 5 yıldır devam ettiği tahmin edilen hırsızlık nedeniyle oluşan kamu zararının ne kadar olduğu henüz bilinmiyor.

Kaynak

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.