Ajans News Haber

Büyükşehir belediyesinde şantaj skandalı!
646 Okundu
08 Nisan 2022 - 13:46

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı yapan Ercan Bircan ile belediye çalışanı Ramazan Ekmedi, bir daire başkanını şantaj ve tehditle istifaya zorladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Sözcü gazetesi haberine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Ercan Bircan, bir süredir belediyede husumet yaşadığı Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’in istifa edip kentten ayrılması için eski AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve belediye personeli Ramazan Ekmedi’ye şantaj yaparak tehditte bulunması için para teklifinde bulundu.

Bilgisayar korsanlığı yaptığı tespit edilen Ekmedi, Mehmet Kesen’i telefonla arayıp, “Elimde görüntülerin var. Vereceğim hesaba para aktarmazsan, bu görüntüleri internette izlersin” diyerek şantaj yaptı.

Bunu üzerine Kesen, Ekmedi’nin verdiği IBAN’a 3 bin lira para gönderdi. Ekmedi bir süre sonra tekrar arayıp ikinci kez para talebinde bulundu. Mehmet Kesen bu durumun sürekli bir hal alacağını düşünerek çareyi polise başvurmakta buldu. Polis ekipleri, Kesen’i arayan ve mesaj gönderen telefonun numarasının izini sürerek Ramazan Ekmedi yakalandı.

Bilgisayar korsanlığı ve şantaj suçlamasıyla gözaltına alınan Ramazan Ekmedi, Emniyet’teki sorgusunda şunları söyledi:

“Ben belediyede çalışıyorum. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan yanıma gelerek, Mehmet Kesen’i arayıp “Elimde video görüntülerin var” diye şantajda bulunmamı istedi. Niye böyle bir şey yapmam gerektiğini sorduğumda ise “Bu adam başka memleketten buraya daire başkanı olarak gelmiş. Eşinden ayrıldığını söyleyip genç kızların kanına giriyor, tuzağa düşürüp birlikte oluyor” dedi.

KAYNAK: SÖZCÜ

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.