Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde bulunan Kervansaray Otel’de 27 Mart 2025 sabah saatlerinde yangın çıktı. Saat 05:29’da alınan ihbarın ardından kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin oteli sarması üzerine yoğun bir çalışma başlattı. Yaklaşık iki saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard…
Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde bulunan Kervansaray Otel’de 27 Mart 2025 sabah saatlerinde yangın çıktı. Saat 05:29’da alınan ihbarın ardından kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin oteli sarması üzerine yoğun bir çalışma başlattı. Yaklaşık iki saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınırken, facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.
Yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta (57) ve 24 yaşındaki oğlu, Dünya Alp Disiplini Şampiyonu ve 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden milli kayakçı Berkin Usta hayatını kaybetti. Yahya Usta’nın eşi Fikriye Usta ise yangından ağır yaralı olarak kurtarıldı ve bilinci kapalı halde önce Çekirge Devlet Hastanesi’ne, ardından ileri tedavi için Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Otel Daha Önce Kapatılmıştı
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yangının çıktığı Kervansaray Otel, 2 Ocak 2025 tarihinde turizm işletme belgesi olmadığı gerekçesiyle kapatılmış ve konaklamaya izin verilmiyordu. Otelin, Kartalkaya’daki bir başka yangın sonrası yapılan denetimlerde eksiklikler tespit edildiği için faaliyetine son verildiği belirtildi. Yangın sırasında otelde müşteri bulunmazken, Yahya Usta ve ailesinin, kayak sezonunun sona ermesiyle malzemelerini toplamak için binada olduğu öğrenildi.
Hızlı Müdahale Yangını Söndürdü
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangına ihbardan sadece 3 dakika sonra müdahale edildiği ifade edildi. İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 araç ve 60 personelle olay yerine intikal ederken, jandarma ve AFAD ekipleriyle koordineli bir çalışma yürütüldü. Yangının, otelin kafeterya veya mutfak bölümünden çıktığı tahmin ediliyor, ancak kesin neden soğutma çalışmalarının ardından oluşturulacak bilirkişi raporuyla netlik kazanacak.
“Hocaların Hocası” ve Şampiyon Oğlu
Yahya Usta, kayak camiasında “hocaların hocası” olarak tanınıyordu. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği’nin başkanı olan Usta, yıllarca Uludağ’da kayak eğitmenliği yapmış ve birçok sporcunun yetişmesine katkı sağlamıştı. Oğlu Berkin Usta ise, genç yaşına rağmen uluslararası arenada büyük başarılar elde etmiş bir isimdi. 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda büyük slalom kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Berkin, 2:42.72’lik derecesiyle dikkat çekmişti.
Son Paylaşım Yürek Burktu
Berkin Usta’nın yangından saatler önce sosyal medyada Uludağ’dan yaptığı paylaşım, faciayı daha da acı bir hale getirdi. Önce pist bölgesinden, ardından otelin içinden Semicenk’in “Geçiyor Zaman” şarkısı eşliğinde video paylaşan genç sporcunun bu görüntüleri, son anları oldu.
Soruşturma Başlatıldı
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının çıkış nedenini araştırmak için soruşturma başlattı. Makine ve elektrik mühendisleri ile itfaiye görevlilerinden oluşan 5 kişilik bir bilirkişi ekibi, olay yerinde incelemelere başladı. Yangının verandada yakılan bir mangaldan sıçrayan kıvılcımlarla başladığı iddiası da araştırılıyor.
Tanık Anlatımı: “Camdan Bağırıyorlardı”
Uludağ’daki başka bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Bülbül, yangın anını şöyle anlattı: “Sahura kalktığımda pencereden ışık gördüm, dışarı bakınca alevleri fark ettim. İtfaiye hemen geldi ama arka tarafta kar olduğu için müdahale zorlaştı. Ön cephede insanlar camdan bağırıyordu.”
Sessizlik Duvarı ve Nevzat Bahtiyar Bilmecesi: Narin Dosyası Gerçekten Kapandı mı?
KÖY ENSTİTÜLERİNDEN TEKİNSİZ OKULLARA: DEVRİN KİNYAS KARTALLARI KİMLERDİR?
AİLEYE YÖNELİK SALDIRILAR
Amida’dan Diyarbakır’a: Bir Şehrin Taşa Yazılmış Hikâyesi
Memleketin Kalbinden Ufka Bakış: Devletin Vakarı ve Hakikat Terazisi
Yorum Yap