Ajans News Haber

Beyoğlu: Beni Bakan aradı, yardımcı ol dedi
66 Okundu
08 Mayıs 2024 - 23:15

Diyarbakır Bağlar ilce belediye kendisini eski devlet bakanı Abdulkadir Aksu’nun arayıp yardımcı olmasını istediğini, bu arama üzerine müteahhit Nusret Bekiranlı’ya yardımcı olduklarını belirtti.

Müteahhit Nusret Bekiranlı’dan imar izni ve ruhsat işlemleri için 5,5 milyon lira rüşvet istedikleri için seri numaraları alınmış 1 milyon lira ile suçüstü yapılarak haklarında dava açılan eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ile İmar Müdürü Fırat Kılıç’ın yargılanmalarına 10. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Paralarla seyir halindeyken aracında suçüstü yakalanan Fırat Kılıç, İmar Müdürü olmadığını belirterek, müteahhitin bakan ve milletvekillerini araya soktuğunu, kendisiyle görüştüklerini belirterek müetahhittin kendisine birlikte yemek yeme teklifinde bulunduğunu ileri  sürdü.

Hüseyin Beyoğlu da, müteahhite yardımcı olunması için eski devlet bakanı Abdulkadir Aksu’nun kendisini telefonla aradığını ve yardımcı olunmasını istediğini belirterek, encümen toplantısı olduğu gün kendisine ulaştıklarını ifade etti.

Beyoğlu, isteyen herkesin belediyeye bağışta bulunabileceğini, ancak kendilerinin kimseden zorla para almadıklarını ve bu yönde talimat vermediğini iddia etti. 

Müteahhit Nusret Bekiranlı da, kendisinden ilk etapta 2 milyon lira talep edildiğini, bunun belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı olduğun söyleyerek;

“Daire başına 50 bin lira isteyince bende eski Devlet bakanı Abdulkadir Aksu’ya ulaştım ve durumu izah ettim.

Bakan ben de belediye başkanını aradığı için 500 bin lira daha indirim yaptıklarını söylediler ve en son 5,5 milyon liraya bağlayacaklarını söylediler. Bu sanıkların üçü de şebekedir. Benden ısrarla rüşvet istedikleri için bari 4 milyon lira yapın dedim ve Fırat Kılıç’a da bu parayı size helal etmiyorum dedim”

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.