Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki yangınların çıkış nedeninin piknik ateşi ve sigara kaynaklı olduğunu söyledi. Yumaklı, İzmir Karşıyaka’da piknik ateşi, Ödemiş’te ise 2 çocuğun otluk alanda sigara içmesi nedeniyle orman yangınlarının çıktığını söyledi. Yumaklı, İzmir Karşıyaka’da piknik ateşi, Ödemiş’te ise 2 çocuğun otluk alanda sigara içmesi nedeniyle orman yangınlarının çıktığını söyledi. Yumaklı, İzmir…
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki yangınların çıkış nedeninin piknik ateşi ve sigara kaynaklı olduğunu söyledi.
Yumaklı, İzmir Karşıyaka’da piknik ateşi, Ödemiş’te ise 2 çocuğun otluk alanda sigara içmesi nedeniyle orman yangınlarının çıktığını söyledi.
Yumaklı, İzmir Karşıyaka’da piknik ateşi, Ödemiş’te ise 2 çocuğun otluk alanda sigara içmesi nedeniyle orman yangınlarının çıktığını söyledi.
Yumaklı, İzmir Karşıyaka’da perşembe günü saat 21.10’da çıkan yangına sabaha kadar yaptıkları müdahale ile büyük yol aldıklarını söyledi.
Karşıyaka’da dün saat 10.14’te başka bir yangın çıktığını ifade eden Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her iki yangın da orman alanında başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yapmış oldukları, yakmış oldukları bir ateşten maalesef. Birbirine yakın devam eden bu yangınlara 5 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel sevk ettik. Burada özellikle Yamanlar mevkisinde konut alanına yakın olması hasebiyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi, bir evin de çatısına isabet eden bir ateş parçası sebebiyle yangın çıktı ancak itfaiye tarafından söndürüldü.”
Bölgedeki yangının rüzgarın şiddetine göre zaman zaman baskılandığını, zaman zaman da alevlenebildiğini aktaran Yumaklı, “Arkadaşlarımız gerekli tedbirlerini aldılar. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek herhangi bir unsur yok burada. Üçüncü yangın İzmir Ödemiş’te Beydağı’nda iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın maalesef. Bunlar da gözaltına alındı.”
Sosyal medyada yazılanların hepsine kulaklarını kapadıklarını belirten Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğü bize belki de tarihte çok az görünür derecede yüksek şiddetli rüzgar, çok çok düşük yüzde 5’ler, 6’lar nem ve yüksek sıcaklıkları uyardı. Biz de konumlamalarımızı ona göre yaptık. Eğer dikkat ederseniz şu anda söylediğim bir hat üzerinde bu şartların oluşturmuş olduğu yangınlarla uğraşıyoruz. Hele ki çok basit bir şekilde aslında olmaması gereken bir şey yapıldığında işte hep beraber burada onu söndürmek için yüzlerce, binlerce insan vatandaşların endişesi, hep birlikte bunu halletmeye dönük, sorunu çözmeye dönük oluyor. Yarın, öbür gün ve önümüzdeki pazar gününe kadar hatta Meteoroloji Genel Müdürlüğü bunu uzattı. Çok düşük nem, çok yüksek şiddette rüzgar ve yüksek sıcaklık, yüksek derecede sıcaklık var. Mümkünse, olabiliyorsa, kapalı alanların dışında bir ateş yakılmasın. Evinizin dışında, iş yerinizin dışında bir ateş yakmayın. Bir çakmak bile yakmayın.”
Yorum Yap