Ajans News Haber

Adana’da Silah Kaçakçılığı Çetesine Darbe: 12 Tutuklama
33 Okundu
05 Mart 2025 - 13:20

Adana’da organize suç örgütlerine yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, A.A. liderliğindeki silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan bir suç şebekesine karşı Jandarma tarafından gerçekleştirilen “HÜCRE-16” operasyonunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda, 17 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, yakalanan şüphelilerden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer 4 şüphelinin ise işlemleri devam ediyor. Operasyon, Adana ve Karataş Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından titizlikle yürütüldü.

“Huzur Kaçıranlara Geçit Yok”

Yerlikaya, paylaşımında halka seslenerek, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz” dedi. Bakan, suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizdi.

Çetenin Suç Dosyası Kabarık

Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı” ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” gibi ciddi suçlarla bağlantılı olduğu belirlendi. Savcılıklar, şüpheliler hakkında soruşturma başlattı.

Ele Geçirilen Silahlar Dikkat Çekti

“HÜCRE-16” operasyonu sırasında yapılan aramalarda, suç örgütünün elindeki tehlikeli silahlar da ortaya çıkarıldı. Ele geçirilenler arasında 2 adet makineli tabanca, 3 adet ruhsatsız tabanca ve 4 adet ruhsatsız av tüfeği bulunuyor. Bu silahların, örgütün faaliyetlerini sürdürmek için kullandığı tahmin ediliyor.

Adana’da organize suçla mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu operasyon, güvenlik güçlerinin halkın huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer operasyonların ülke genelinde artarak devam edeceğini belirtti.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.