Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında emeklilik sistemi ve aylıklarıyla ilgili beklenen düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Emeklilik koşullarında ve aylık hesaplamalarında herhangi bir değişiklik planlanmadığını belirten Işıkhan, “Ancak, ekonomik politikalar çerçevesinde emeklilik sistemini iyileştirmeye açığız,” ifadelerini kullandı.
Asgari ücret belirleme sürecine de değinen Işıkhan, bu sürecin hükümetin tek başına karar verdiği bir konu olmadığını vurgulayarak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında toplanacağını duyurdu.
Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarına ilişkin de bilgi veren Işıkhan, son haftalarda belediyelerden 7,9 milyar lira nakit ödeme aldıklarını açıkladı ve “Parti ayrımı gözetmeden iletişim kurduğumuz belediyelerin borçlarını faiziyle tahsil edeceğiz,” şeklinde konuştu.



Emeklilik Hayali Kuranlara Kötü Haber: Prim Ödemeleri Artıyor, Tavan Yükseldi
Emeklilik Hayali Kuranlara Kötü Haber: Prim Ödemeleri Artıyor, Tavan Yükseldi
İthal Otomobillere Ek Vergi Şoku: Fiyatlara Yansıma 500 BİN TL’Yİ AŞACAK
Milli Piyango Büyük İkramiyesinin Yıllık Serüveni
TCMB Başkanı Karahan Yeni Enflasyon Tahminini Açıklad
Merkez Bankası Altın Alımını Durdurdu